TV4 ställs mot väggen – ger svar på tal efter Levins utspel om beteendet mot djuren i Farmen

Levin Larsson, 31, är Farmens senaste nyförvärv. Redan i början var han kritisk till hur de övriga deltagarna skötte djuren.

Nu har produktionen besvarat kritiken.

Farmen är realityserien där vi får följa flera deltagare under en tid på en bondgård. Där får de bo och sköta gården samtidigt som de tävlar om en prissumma.

I årets säsong så har vi hittills fått se många vänskapsband knytas, men lika många pakter och osämjor har uppstått.

Nu senast har Farmen fått ett nytillskott i form av Levin Larsson, som även deltog i Farmen 2022.

Levins kritik mot djurhållningen

Direkt var han kritisk till hur folket på gårdens sovrutiner såg ut och ansåg att det var alldeles för slappt. Levin var även upprörd över hur djuren behandlades av de övriga deltagarna.

– De är ute och mjölkar korna efter frukosten och efter att de suttit och tjötat och druckit te. Då är klockan typ 10, halv 11. Jag tycker inte att man mjölkar korna så sent. Jag vete fan vad de har för skeva rutiner här, säger han i en synk.

Han tillag dock att han inte ville ta upp det med de andra deltagarna då han inte ville hamna i osämja direkt.

– Jag kan tänka mig att när Magnus och Cornelia, de tidigare farmarna var här, så gick man upp mycket tidigare. Det är vad jag har hört i alla fall. Då fick djuren foder och blev mjölkade tidigare. Nu när man helt plötsligt ändrar och ställer fram det där 2-3 timmar, det är inte riktigt schysst, säger Levin.

– Vi är här så kort tid och det är nytt för djuren att vara här också, då tycker jag fan att man ska hålla rutiner för deras skull, fortsätter han.

Produktionens svar på kritiken

Men i produktionen håller man inte med om att deltagarna har misskött djuren.

Alla deltagare vet att djurens välmående är det viktigaste på gården. Självklart finns det regler och rutiner för hur djuren ska skötas, och årets Farmare skötte dem på ett bra sätt”, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen till TV4.

Håller du med om Levin Larsson kritik mot hur deltagarna sköter djuren? Skriv gärna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev