Frank Andersson med i ”Farmen VIP” – nu får TV4 skarp kritik

FOTO: Instagram/Scanpix

Under torsdagen avslöjades det att Frank Andersson är en av deltagarna i årets ”Farmen VIP”. Kort efter att inspelningarna avslutats avled han hastigt efter att komplikationer uppstått efter en hjärtoperation.

TV4 har trots Franks bortgång valt att sända programmet i sin helhet, skriver Expressen.

I ett mejl till tidningen förklarar Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, att Andersson var tvungen att lämna inspelningen på grund av sin hälsa, och att han därför bara kommer att synas i det första avsnittet.

Frank Anderssons brorson Svante Andersson är starkt kritisk till att TV4 väljer att sända avsnittet.

– Det var ju trots allt under inspelningarna som hjärtat vek sig. Jag kommer inte att titta på det, skriver han i ett SMS till Expressen.

TV4: Därför är Frank Andersson med

Joel Bendrik svarar på kritiken.

– Det är så klart väldigt tråkigt att höra att Svante känner så. Vi har försökt få tag i så många som möjligt av Franks anhöriga, men tyvärr inte lyckats nå Svante. Vi agerade direkt när vi upptäckte att Frank inte mådde bra på Farmen. Frank ville fortsätta även efter läkarbesöken men vi bestämde oss för att inte låta honom göra det. Enligt läkarna fanns vid tillfället egentligen inte några medicinska skäl för att Frank inte skulle kunna fortsätta, skriver Bendrik i ett mejl till Expressen.

Foto: Fredrik Persson / SCANPIX /

Frank Anderssons exfru Jeanette Bouvin Nygren berättar på Instagram att hon fick möjlighet att se programmet där Frank medverkat. Men efter att ha slagit på avsnittet stängde hon snabbt av.

– TV4 ringde o ville låta mig o pojkarna se premiäravsnittet av Farmen VIP nu drygt två veckor innan det har just premiär. Här stängde jag av. Introt, skriver hon på Instagram.

Jeanette Bouvin utvecklar för Expressen. Hon befinner sig på semester i Thailand med barnen. Eftersom hon förstod att det skulle bli känslosamt att se avsnittet väljer hon att se det när de är hemma igen.

Vila i frid Frank! Vad tycker ni om TV4:s beslut? Skriv din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version