Glädjebeskedet till fansen: Så nära är Björn Skifs ”Så mycket bättre”

Foto: Maja Suslin, TT/Henrik Montgomery, TT

Ja, trots att många artister har passerat genom programmets åtta säsonger så har Björn Skifs aldrig varit en av dem.

Artisten har tidigare berättat att han åtskilliga gånger fått frågan av produktionen – men att han har tackat nej.

– När programmet till stor del ändå ska bestå utav att man ska vända ut och in på sig själv och berätta om sitt elände, och gärna ha någonting riktigt tragiskt att berätta eller något problem eller sådär, då tappar jag intresset helt alltså, sade Björn Skifs i fjol i podcasten ”Nemo möter en vän”.

En annan anledning ska ha varit att det inte passat in i schemat.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Lämnar dörren på glänt

Men kanske, kanske kan en efterlängtad medverkan nu börja närma sig. I en intervju med Aftonbladet, rörande Björn Skifs nya självbiografi, lämnar Vansbrosonen åtminstone dörren på glänt.

– Jag stänger aldrig dörren riktigt, säger Skifs lite kryptiskt till Aftonbladet.

Han menar också att ”Så mycket bättre” tagit en lite annorlunda vändning på senare år. Kanske behöver man inte vända helt ut och in på sitt liv i tv-rutan längre.

– I början ansågs det jättebra om folk grinar, gråter och det är jättetragiskt, det är jag inte så road av. Men det har kanske inte varit så farligt med ömkandet och gråten mot slutet. Och konceptet i ”Så mycket bättre”, att tolka varandras låtar, är ju jättebra, säger Björn Skifs till Aftonbladet.

Foto: Maja Suslin / TT

Aktuell med turné

Just nu är Björn Skifs, förutom självbiografin, också aktuell med en ny turné. I början av september bär det av, med startskott i Karlstad och avslut två månader senare i Lidköping.

Han kommer då att bjuda på låtar från hela karriären.

– Här gäller det att täcka in de här 50 åren, så gott det går, med både musik, minnen och kanske lite bilder till. Om jag får som jag vill, och det får jag väl, så kommer det nog inte bara handla om låtarna, utan också om den tid när de kom till. Både i det lilla vad gäller mig och världen. Hur såg den ut? Vad tänkte och gjorde man? Vad hoppades man på?, säger Björn Skifs till Aftonbladet.

Exit mobile version