Foto: TV3/TV4

Gunilla Perssons nya stenhårda anklagelse mot Mauri – efter orden i Nyårskaramellerna

Mauri Hermundsson gästade ”TV4:s nyårskarameller” och fick berätta om ordbråket med Gunilla Persson.
Nu har den Melodifestivalaktuella Hollywoodfrun svarat – och hon är allt annat än nöjd.

Tidigare i höstas sändes den andra säsongen av ”Mauri – vad hände sen?” i TV4 där programledaren Mauri Hermundsson träffade profiler från både då- och nutid.

Bland annat reste tv-profilen som också lett satsningar som ”Lego Masters Sverige”, till Los Angeles där han träffade Gunilla Persson.

Realityprofilen blev känd för den breda massan efter sin medverkan i ”Svenska Hollywoodfruar” i TV3 och Viaplay. Programmet startade år 2010 och Gunilla Persson skapade många rubriker efter sin medverkan i programmet som varade ända fram det sista avsnittet 2019.

Nu är Gunilla dessutom högaktuell som en av artisterna i 2024 års upplaga av Melodifestivalen med bidraget ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”.

– Det är jättehäftigt. Häftigt är rätt ord, för det här är något man aldrig hade tänkt göra i sitt liv. Men här sitter jag nu, snart är det jul, och jag ska tävla i Europas största tävling för musik, har Gunilla Persson berättat för Nöjeslivet.

Ordbråk efter TV4-programmet hos Gunilla Persson

Beskedet om Perssons debut på Melloscenen slog förstås ned som en bomb och skapade stora rubriker i pressen.

Precis som efter hennes medverkan i ”Mauri – vad hände sen?”.

När Mauri då skulle besöka Gunilla Persson, var planen att prata om hur hennes liv ser ut i dag. Men i stället blev han inbjuden till Gunilla Perssons mammas begravning, eftersom mamma Iris hade somnat in bara några veckor tidigare.

– Saker och ting har hänt. För några veckor sedan dog Gunillas mamma Iris och nu i stället för att träffa Gunilla så blev jag av någon outgrundlig anledning inbjuden till Iris begravning, säger Mauri Hermundsson i programmet.

Mauri fick även följa med hem till Gunilla och närvara vid mottagningen. En annan av Hollywoodfruarna som var där var Maria Montazami som bjöd på Janssons frestelse.

Mauri – som genom åren blivit känd för sin matkanal ”Uppdrag mat” på Aftonbladet och Youtube – var glad över att få äta en hemlagad Jansson och frågade de andra på mottagningen vad de tyckte om rätten.

Men Gunilla Persson är allt annat än nöjd över Mauris beteende i programmet. I ett inlägg på Instagram har hon kallat honom ”pajas” och hela tv-produktionen för ”lögnaktig”.

– Mauri spelar pajas och driver med mina vänner på mammas mottagning följande begravning. Han vanärar därigenom mammas minne, skrev Gunilla Persson då.

I inlägget påpekar Gunilla att hon även försökt få TV4 att redigera om inslaget.

– Dessutom fick jag kämpa för att få inslaget korrigerat eftersom det var lögnaktigt och man påstod att jag gick ut på middag med Mauri samma kväll som mamma begravdes!

Och det var också middagen som Mauri och Gunilla intog som kom att skapa ett dramatiskt efterspel.

För Persson blev nämligen matförgiftad efter deras gemensamma besök på en restaurang.

Att detta kom med i och omnämndes i programmet beskriver hon som ”olustigt”.

– Var finns humorn i att jag skulle bli så magsjuk över att äta middagen som Mauri bjöd på? skrev hon.

Mauris ord om relationen med Gunilla i TV4:s nyårskarameller – efter Tildes fråga

Under nyårsdagen sändes ”TV4:s nyårskarameller” och då hade programledaren Tilde de Paula Eby bjudit in Mauri för att tala om just detta klipp som blivit så omtalat.

– Du har träffat Gunilla Persson och det blev inte bra allt. Utan du förgiftade henne och sen blev det dålig stämning. Och en potentiell stämning, säger Tilde de Paula Eby i programmet.

– Dubbelstämning, ja. Det kanske slutar med att jag kanske kommer sitta i en domstol mot Gunilla Persson, säger Mauri Hermundsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tilde de Paula Eby i "TV4:s Nyårskarameller". Foto: TV4
Tilde de Paula Eby i ”TV4:s Nyårskarameller”. Foto: TV4

Tilde igen:

– Inte nog med att du förgiftade Gunilla Persson, olämpligt, men dessutom att du gör det med filmkameror på. Det är inte så smart.

– Nej, det kan man ångra, säger Mauri i programmet där han också fick frågan om hur relationen med Gunilla ser ut i dag.

Han berättar då att han sökt Hollywoodfrun via ett direktmeddelande.

– Den har varit riktigt dålig, vilket man kunnat läsa om i pressen. Men jag DM:ade Gunilla i går, för att kolla. Vi har nu svaret. Nu ska jag berätta hur det gick. Jag skrev i går 17.52: ”Hej Gunilla! Ville bara kolla en grej, är vi fortfarande ovänner?”. Visades i går, inget svar, säger han.

Artikeln fortsätter under bilden.

Mauri Hermundsson i "TV4:s Nyårskarameller". Foto: TV4
Mauri Hermundsson i ”TV4:s Nyårskarameller”. Foto: TV4

Gunilla Perssons starka reaktion efter Mauris ord

Nu framkommer det att Gunilla Persson tagit del av Hermundssons medverkan i ”Nyårskaramellerna” – och hon är inte nöjd med vad som framkom i programmet.

Hon kommer nu med tuffa anklagelser mot tv-profilen efter deras besök på restaurangen. Persson skriver på sin Instagram att Hermundsson ”sitter och hånar” henne i Nyårskaramellerna.

– Man kan verkligen dö av matförgiftning och så sjuk som jag blev trodde jag verkligen att jag skulle dö, skriver hon bland annat.

Till Expressen låter Mauri hälsa att han inte har några ytterligare kommentarer rörande det hela.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev