Foto: TV4

Hårda kritiken mot ”Tilde” – efter orden i TV4:s nya storsatsning

Efter stora sommarsuccén är Tilde de Paula Eby tillbaka med egna pratprogrammet i TV4.
Men efter helgens avsnitt möts programmet av kritik från tittarna.

Tilde de Paula Eby syns återigen i samband med Let’s dance.

Det var efter 2019 års säsong som hon valde att lämna uppdraget som programledare för danstävlingen tillsammans med mångårige kollegan David Hellenius.

I år är profilen tillbaka i anslutning till programmet. Det handlar om nya pratprogrammet ”Tilde” som sänds strax innan nyheterna, och det att dansshowen avgörs när omröstningen avslöjar vilket danspar som åker ur tävlingen.

I premiären för två veckor sedan hade Tilde artistduon Benjamin Ingrosso och Oscar Zia som gäster.

Carina Bergs starka ord i TV4

I lördagens avsnitt gästades det halvtimmeslånga programmet av artisten Eva Dahlgren, vars album ”En blekt blondins hjärta” nyligen firat 30-årsjubileum. Dessutom intervjuades tv-, podd- och kompisduon Carolina Gynning och Carina Berg, där den senare berättade om sin gravidkamp och stödet hon fått från vännen Gynning.

– Jag har varit i ett IVF-träsk som varit supertungt. Jag försökte bli gravid och i stället bara fick missfall, säger hon.

I programmet berättade Eva Dahlgren å sin sida om bakslaget efter succén med kritikerrosade albumet ”En blekt blondins hjärta”.

– Det är klart att det blev en rätt stor grej när blondinen kom ut och jag tröttnade litegrann. Men jag kom över det rätt fort, faktiskt. Jag gillar den väldigt mycket. Kan hända har jag glömt det som var tråkigt med den, säger Dahlgren i TV4-programmet.

Carina Berg. Foto: TV4
Carina Berg. Foto: TV4

Kritiken mot Tildes nya show

I somras gjorde Tildes talkshow stor succé. Alltifrån författaren Camilla Läckberg till tidigare statsministern Stefan Löfven gästade då de Paula Ebys intervjustudio.

– Vi ska också göra en sommarsäsong och även i år kommer den sändas från Djurgården. Men sedan ville de att vi skulle göra en variant av den under våren. Då landade vi att vi kör i ”Let’s dance”-gluggen, alltså mellan själva programmet och resultatshowen. Det blir ett snabbare tempo, vi har bara en halvtimme på oss så det gäller att dundra på så mycket vi bara kan, säger Tilde de Paula Eby till Aftonbladet.

Men det nya upplägget i Let’s dance-skarven möts nu av kritiska röster. Efter lördagens avsnitt har tittarna reagerat på programmet via TV4:s sociala medier.

”Dåligt program, stängde av”, skriver en tittare i en kommentar till TV4:s egen Facebook-sida.

Där märks att flera håller med i kritiken.

”Stängde av förra veckan. Ointressant”, skriver en annan tittare.

”Har inte sett, å kommer inte att se, vi har så många liknande program så det räcker gott å väl”, skriver en tredje.

Flera tittare menar att tempot i samtalet är för högt.

”Rena hönsgården de kacklar alla på samma gång”, skriver en kritisk tittare.

Foto: TV4

Vad tycker du om den nya omgången av intervjuprogrammet ”Tilde”? Skriv gärna en kommentar!