Helenas stora förvåning efter ”Bonde söker fru” – det visste hon inte om Michael: ”Visade ingenting”

Helena och Michael, Bonde söker fru

Foto: TV4

Helena fick lämna Bonde-Mickes strutsgård i Falköping. Hon var själv inte särskilt förvånad över att hon skickades hem från ”Bonde söker fru”.

Nu när hon sett programmet i efterhand har hon däremot en fundering gällande Mickes beslut.

– Det visade han ingenting av, säger hon till TV4.

”Bonde söker fru” är alltjämt ett av de populäraste tv-programmen i Sverige – trots att vi nu är inne på den 18:e säsongen. I år försöker Linda Lindorff att vägleda tre bönder i jakten på den stora kärleken.

En av årets deltagare är strutsbonden Michael Klingstedt, 57, från Falköping. Han blev änkling för 27 år sedan då hans fru Ann, då bara 26 år, väldigt hastigt gick bort på grund av ett hjärtfel.

Paret hade då två små döttrar.

Läs mer: Bonde-Mickes döttrar får tittarna att reagera – bilderna i TV4 skapar uppståndelse

– En ådra till hjärtat var för trång vilket gjorde att hjärtat fick lite för lite syre hela tiden. Sen med graviditet och sånt så blir det lite ansträngt och det var det som var droppen som gjorde att det slog ut alltihop, berättar han för Aftonbladet.

Linda och årets bönder. Foto: Instagram/linda_lindorff, TV4/Cmore/Pressbild

– Första tiden var det bara ta hand om barnen och se till att de mådde bra efter omständigheterna. Någon tanke på att hitta någon ny livskamrat tog rätt många år innan jag ens orkade tänka på det, fortsätter han.

Men nu är han alltså en av de kärlekstörstande bönderna i TV4-succén.

”Var inte jätteförvånad”

I veckans avsnitt tvingas han skicka hem den första av de fyra kvinnorna som han bjudit med hem till sin gård. Valet föll till slut på Helena. Han ville hellre behålla Mariette, Kari och Jenny.

– Jag anade ändå att man kunde bli bortplockad för jag kände redan kvällen innan att jag inte hann prata med döttrarna, det låg i luften. Jag var inte jätteförvånad, säger Helena till TV4.

Samtidigt säger hon att hon inte tror att den uteblivna pratstunden med Michaels döttrar var helt avgörande.

– Jag tror att han sagt till dem innan vilka han tyckte att de skulle prata med. Jag tror inte det hade förändrat någonting. Inte heller innan det visade Micke någonting, så jag kände det nog på mig tidigare. Han hade antagligen fokus på någon annan, säger hon.

Reaktionen efter speeddejten

Helena har sett programmet i efterhand och hon slogs då av att hon var en stor favorit hos Michael efter speeddejten. Hon säger att hon är förvånad eftersom hon inte alls fick några indikationer på det där och då.

Micke och Helena. Foto: TV4

– Jag blev jätteförvånad över att jag var en av favoriterna, det visade han ingenting av. Men kanske nu när man fått se programmet, hade jag vetat att jag var en favorit kanske jag hade tagit tag i honom och sagt att nu sätter vi oss här. Men det blir inte riktigt så när andra är på, då backar jag. Jag är en människa som visar hänsyn till andra, ingen tävlingsmänniska på det sättet, säger Helena.

Tråkigt att du behövde lämna programmet, Helena. Du verkar ha många supportar hemma i stugorna, det är många som gillade dig i ”Bonde söker fru”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version