Sista orden som tittarna aldrig fick höra – det sa Bonde-Micke till Helena efter han skickat hem henne

Brevskrivaren Helena var den första kvinnan som bonden Michael valde att skicka hem från sin gård. Nu avslöjar hon att kamerorna inte fångade hans sista ord till henne.

– Det var inte med i programmet och finns inte på kamera, säger hon till TV4.

Trots att det är den 18:e säsongen av ”Bonde söker fru” som sänds just nu på TV4 finns det uppenbarligen fortfarande en hel del kärlekstörstande bönder där ute i landet.

I år är det bara tre bönder som letar efter en framtida partner. Spänningen ökar nu när brevskrivarna flyttat hem till deras gårdar, och en efter en tvingas de lämna.

Läs mer: Därför tvingas Bonde-Jens till svårt ultimatum – ställs mot väggen av Linda Lindorff

Vi har bland annat fått se hur bonden Jens haft rejäl ångest över att han i det senaste avsnittet behövde skicka hem två av sina tjejer – men det berodde på att han fick lov att bryta mot reglerna och bjuda hem fem kvinnor från början i stället för fyra.

Bonde söker fru-deltagarna 2023. Foto: TV4
Bonde söker fru-deltagarna 2023. Mimmi, Micke och Jens. I mitten: programledaren Linda. Foto: TV4

”Det gör att han nu måste lida lite extra. Han kan inte fortsätta dejta fem stycken, det är ohållbart. Det här blir jobbigt och känslosamt men också helt nödvändigt” skriver programledaren Linda Lindorff på sin blogg.

Blev änkling tidigt i livet

Även köttbonden Mimmi från Öland står inför ett rejält dilemma då en av förhandsfavoriterna, Erik, har börjat visa upp tecken på svartsjuka – någonting som tv-tittarna inte tycker är särskilt attraktivt.

Så har vi den tredje bonden i serien: strutsbonden Michael Klingstedts från Falköping. Han blev änkling för 27 år sedan. Hans fru Ann dog som 26-åring på grund av ett hjärtfel.

Vid tillfället hade paret två små döttrar.

I veckans avsnitt tvingades Micke skicka hem den första av de fyra brevskrivarna som han bjudit hem till sin gård – valet föll på Helena.

Hon sa själv att hon inte var särskilt förvånad när hon fick beskedet, men en av de andra kvinnorna på gården, Jenny, säger i programmet att hon trodde att Helena skulle vara kvar längre.

– Jag har hela tiden tänkt att Helena är ett solklart förstaval, hon har allt, säger Jenny.

Micke och Helena i Bonde söker fru
Micke skickar hem Helena i veckans avsnitt. Foto: TV4

Orden tittarna aldrig fick höra

När Micke skickar hem Helena säger han:

– Nu är det över Helena, men du är helt fantastisk.

Nu avslöjar Helena dock att det där inte var hans sista ord till henne – det kom mer, som tittarna aldrig fick se eller höra.

– Det var inte med i programmet och finns inte på kamera. Men det sista Micke sa till mig var ”du är stark”. Det var hans sista ord innan jag gick därifrån. Jag har hört detta innan från andra människor men inte reflekterat så mycket över det. Jag svarade att ”det är jag, det blir man väl med åren”, säger Helena.

Vad tråkigt att du behövde lämna, Helena. Det kan ta tid för kärleken att komma – och är det något som det tyvärr är en bristvara av i ”Bonde söker fru” så är det tid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev