”Historien om Sverige” fortsätter göra succé – Simon J Berger tokhyllas av tittarna: ”Briljant”

Historien om Sverige med Simon J. Berger

Foto: SVT

SVT:s nya storsatsning – ”Historien om Sverige” fortsätter att göra succé i tv-rutan.

Det andra svsnittet sändes under söndagen och historien är nu inne på metallernas tid.

Så tyckte tittarna om programmet.

”Historien om Sverige” är SVT:s största satsning på historia någonsin. Programmet tar oss med genom Sveriges långa historia. Från flera tusen år tillbaka innan ens Sverige var ett land och fram till vår moderna tid.

Serien är uppdelad i tio avsnitt och hittills har vi fått se hur det kunde se ut på tidig stenålder och fram till järnålder.

Skådespelaren Simon J. Berger är berättaren som tar oss med genom de olika epokerna. Tidigare har han varit med i bland annat ”Sommaren med släkten” och ”Torka aldrig tårar utan handskar”, men nu har han alltså axlat rollen som historieberättare.

Med sin lugna och otroliga berättarröst så råder det ingen tvekan om att han passar utmärkt i sin nya roll.

Under gårdagen så sändes det andra avsnittet av ”Historien om Sverige”. Avsnittet hette ”Metallernas tid” och visar hur folk levde under brons- och järnålder. Det är verkligen fascinerande att se historien tolkas av de många skådespelarna och statisterna, allt efter experternas breda kunskaper om historien.

Tittarnas tankar om programmet

Och det är ingen tvekan om att programmet har kommit att bli en riktig tittarsuccé. På sociala medier har tittarna tagit till orda och gett sina åsikter om programmet. Det tycks även som att Simon J. Berger är riktigt uppskattad av tittarna.

Otroligt bra, väldigt intressant och lärorikt, mycket bra presenterat av Simon, en toppenserie helt enkelt”, skriver en person på Facebook.

En briljant serie, och Simon Berger är utmärkt som berättare. Otroligt bra också eftersnacket efteråt”, tycker en annan.

Mycket bra och intressant. Simon är som vanligt bäst”, skriver en tredje.

Foto: SVT

Och jag kan inte annat är att hålla med! Det är ett otroligt intressant program och Simon gör ett toppenjobb som berättare!

Vad tycker du om ”Historien om Sverige”? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!

Exit mobile version