Hustrun Lenas varma ord om Peter Haber – stödet under svåra sjukdomskampen: ”Betyder mycket”

Peter Haber är lyckligt gift med skådespelerskan Lena T. Hansson. Tillsammans har de tre barn – ett gemensamt och varsitt från tidigare förhållanden.

Peter har länge kämpat med hypokondri, men när Lena drabbades av cancer tvingades han lägga sina egna bekymmer åt sidan för att stötta sin stora kärlek.

– Den hypokondrin ställer sig per automatik åt sidan när någon blir sjuk på riktigt, säger Peter i ”Vilket liv!

Peter visade tidigt sin talang som skådespelare i rollen som pappa Rudolf i klassikern ”Sunes jul”. Några år senare tackade han ja till en annan roll som skulle förändra hans liv – polisen Martin Beck. Efter 27 år och 50 filmer är rollen idag synonym med hans namn.

På hemmaplan har Peter alltid haft stöd från sin fru Lena och deras barn. Paret träffades första gången under inspelningen av Arthur Millers ”Häxjakten”, men det var inte kärlek vid första ögonkastet.

– Jag minns att du tyckte jag var väldigt mallig, men det var jag inte, jag var bara väldigt blyg, säger Lena.

– Jag tolkade det fel, förklarar Peter.

De återberättar också sitt första, ganska stela, handslag, men förklarar att kärleken blomstrade under den andra ”Häxjakten”.

Lena T. Hanssons varma ord om relationen med Peter Haber

Efter 30 år är deras kärlek fortfarande stark. När Lena gästar ”Vilket liv!” tar hon dock god tid på sig att svara på frågan om vad som är det bästa med Peter – så pass lång tid att Peter skämtsamt utbrister:

– Ja du, det var inte lätt!

– Nej, men nu var det det bästa!, svarar Lena skarpt tillbaka.

Men när Lena till slut svarar, ger hon ett varmt och genomtänkt svar om Peters bästa egenskap och nyckeln till deras lycka.

– Jag tycker att det bästa är att han tar livet på stort allvar. Men faktiskt, ännu viktigare är att vi – åtminstone de senaste tio åren – har lärt oss att skratta åt saker ihop istället för att fastna i ilska, irritation och gräl, säger Lena.

Peters stöd under hustruns svåra kamp med cancer

Men deras relation har inte alltid varit enkel. För flera år sedan drabbades Lena av cancer och behövde genomgå strålbehandling. Peter, som länge kämpat med hypokondri och sin egen rädsla för sjukdomar, bestämde sig då för att lägga sina egna rädslor åt sidan och ge Lena sitt fulla stöd.

– Den hypokondrin ställer sig per automatik åt sidan när någon blir sjuk på riktigt, säger Peter i programmet, och fortsätter:

– När man inser att det här tjafset som rullar i min hjärna inte har någon betydelse. Nu är det fullt fokus på Lena och cancern.

Lena berättar också om det stora stöd Peter var under hennes sjukdomstid.

– Peter var med mig under hela cancerresan – och verkligen fysiskt närvarande, säger hon och vänder sig mot sin man.

– Du satt med mig under alla cytostatika-sessionerna och läkarkontrollerna.

Peter uttrycker också hur mycket Lena har betytt för honom genom både privatlivet och karriären.

– Det betyder väldigt mycket, det betyder att jag i den ångesten och det dåliga självförtroendet, naturligtvis kan bli otroligt tjatig och jobbig att ha att göra med, men Lena har stått ut iallafall, säger Peter.

– Hittills!, skämtar Lena.

Som avslutning på mötet med hustrun lyckades Renée överraska Peter genom att låta honom återuppleva en konsert med Bo Kaspers Orkester.

Ni är så fina ihop, Peter och Lena!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev