Jenny Strömstedts starka reaktion efter Lotta Engbergs intima ord – vågade beslutet för doktor Mikael

Foto: TV4

Hon tog mod till sig och skickade iväg ett flörtigt sms.
Nu avslöjar Lotta Engberg sanningen bakom meddelandena som fick doktor Mikael Sandström på fall.
– Han är en speciell person, säger hon i TV4-programmet ”Tillsammans med Strömstedts”.

Historien är berättad många gånger vid det här laget – om hur den folkkära artisten Lotta Engberg, 57, inledde flörtandet med tv-profilen doktor Mikael Sandström, 62.

Det hela tog sin början i en tidningsintervju med Aftonbladet där Lotta Engberg fick frågan om sitt dåvarande singelliv.

– Hon sa vid något tillfälle att det var toppen att vara singel men att om doktor Mikael ringer tackar man inte nej, säger Mikael Sandström i ”Tillsammans med Strömstedts” där paret är aktuella som gäster i säsongspremiären på torsdagen i TV4.

Foto: TV4

Lotta Engberg förklarar i TV4-programmet som sänds klockan 21 på torsdagen att det var en komplimang men att hon inte reflekterade så mycket mer kring det.

– Han är en speciell person, han är karismatisk. Det var ett skämt, det var det, säger hon.

– Jag läste det och jag tog det som en artig komplimang, säger Mikael Sandström.

Därefter fick doktor Mikael frågor från pressen hur han såg på Engbergs öppna invit. Då kände den folkkära artisten att det var dags att höra av sig till tv-doktorn – och hon gick via tv-kanalen för att få kontakt.

– Ganska snabbt dök hans svar upp på nätet i en tidning. Jag tänkte ”men gud, han kanske har tjej”. Jag ringde till fyran och bad om hans nummer och skickade ett sms där jag bad om ursäkt, säger Lotta Engberg i programmet.

Lotta Engberg. Foto: TV4

Men doktor Mikael svarade inte till en början.

– Jag svarade inte på hennes sms. Det var inte för att spela hard to get, säger Mikael Sandström.

Men Lotta Engberg gav det hela ett nytt försök.

– Jag skrev ett nytt sms och påpekade att det var skottdagen, som är den enda dagen som flickor får fria. Och om då killen inte vill då ska han köpa en sidenblus till flickan så hon blir fin och kan träffa någon annan. Sedan skrev vi precis hela den dagen, och när klockan var tio i tolv på natten och jag skulle gå och lägga mig skrev han ”tio i tolv och fortfarande ogift”, säger Lotta Engberg i programmet och skrattar.

Hela historien får programledaren Jenny Strömstedt som leder intervjuserien tillsammans med maken Niklas, att brista ut i ett stort leende.

– Jag älskar det här! Och jag älskar att det började så och att ni sitter här nu. Det är fantastiskt, säger Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt. Foto: TV4

Säsongspremiären av ”Tillsammans med Strömstedts” sänds på torsdag 18 februari klockan 21.00 i TV4, TV4 Play och C More.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar och dela vidare om du ser fram emot den nya säsongen.

Exit mobile version