Jessica Almenäs om kroppsförändringen – tvingas förklara sig efter nya bilderna: ”En deformation”

Jessica Almenäs är en av våra mest folkkära programledare och har synts i åratal i tv-rutan. Men på senaste tiden har en förändring skett i tv-profilens utseende.

Nu berättar Jessica om deformationen och vad som egentligen hänt med hennes kropp för att sätta stopp på ryktena.

Jag vet att det inte är vackert”, skriver Jessica i ett Instagram-inlägg.

Jessica Almenäs påbörjade sin karriär som travprofil i TV4 och kunde efter flera framgångsrika år leta sig hela vägen in som programledare i ”Nyhetsmorgon”.

Sedan dess har hon fått leda skutan i program som ”Let’s Dance” och ”Biggest Loser” och även flera stora galor.

Nyligen syntes profilen i tv-apparater världen över då hon var programledare Netflix-succén ”Love is Blind Sverige”, som är den första europeiska versionen av programmet.

Men bakom kulisserna har Jessica haft en kamp – efter en otäck ridolycka 2022.

Fick åka till akuten efter en ridlektion

Det var hösten för ett och ett halvt år sedan som Jessica föll ner från en häst efter en ridlektion.

Jessica ramlade och landade på axeln och fick färdas till St Görans akuten där hon skulle spendera sex timmar då det visade sig att nyckelbenet hade släppt från fästet i axelleden.

Hade liksom glömt att det kan vara farligt att rida, man KAN faktiskt trilla av. Jag åkte iaf av när vi hoppade igår”, skrev hon på Instagram då.

Hon avslutade:

Men, hur deppigt det än känns nu så hade det ju kunnat gå mycket mycket värre. Jag får kämpa på helt enkelt. Man är väl ingen quitter!”, skrev Jessica.

Skadan är fortfarande synlig på Jessicas kropp då en knöl sticker upp från höger axeln – något hon nu väljer att bryta tystnaden om.

Jessica Almenäs om kroppsförändringen – tvingas förklara

Jessica förklarar för följarna att det är just ridolyckan som är orsaken till knölen i ett Instagram-inlägg där flera bilder på axeln visas.

Nu ska jag berätta för er om min axelskada. Min axel ser alltså inte ut som den gör på bilden för att jag har dålig hållning utan för att axeln har flyttat sig efter min ridolycka.

Jessica varnar följarna för starka bilder innan hon går in på detaljerna om vad den skadan har haft för konsekvenser.

När jag trillade av en häst för 1,5 år sen så drog jag av ledbanden som fäster nyckelbenet i axeln och mitt nyckelben är nu löst därinne och fäster inte längre i axeln.”, skriver Jessica och fortsätter:

För några veckor sen upptäckte min naprapat en konstig knöl som stack ut på ryggen och det visade sig vara en muskel som gått av och ligger nu i en liten knölig hög vid sidan av ryggraden. Den muskeln fäster från axeln till skulderbladet och när den gått av verkar min kropp hittat nya sätt att få axeln att fungera, men det har inneburit att allt har flyttat på sig. Hela axelskålen har roterat framåt (syns tydligt på bild 2-4) för inget håller den på plats.Och eftersom muskeln som höll in skulderbladet har gått av skjuter skulderbladet ut som en spets på min högra sida av ryggen.

Vidare förklarar Jessica att de nu ser över möjligheterna att operera axeln, men att det inte ser ljust ut.

Vi håller på att utreda om det går att operera eller ej men troligen har det gått för lång tid”.

Hon avslutar texten med sätta stopp för alla rykten om sitt utseende.

Jag vet att det inte är vackert och i vissa vinklar ser det helt bisarrt ut, men det här är alltså inte något som beror på varken att jag är smal eller har dålig hållning. Det är en ”deformation” jag får leva med helt enkelt. Nobody’s perfect

Jessica Almenäs hyllas av följarna

Det är även flera som visar sitt stöd för programledaren efter det ärliga erkännandet.

Jag tycker knappt man ser det. Du är så fin så, oavsett”, skriver en följare.

Du är vacker oavsett placering av axel och nyckelben”, kommenterar en annan.

Starkt gjort av dig att berätta för oss följare! Och jag ska berätta att du är snygg i klänningen!”, tillägger en tredje.

Så starkt av dig att dela med dig Jessica.

Som vi tycker om dig!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev