Johan Ulvesons nya plötsliga besked om ”C/o Segemyhr” – framtiden för kultserien: ”Jag ska nog…”

Humorserien ”C/o Segemyhr” var en riktig tittarsuccé på TV4 vid millennieskiftet.

Nu berättar huvudrollsinnehavaren Johan Ulveson, 69, om framtiden för kultserien.

Den 4 september 1998 var det premiär för komediserien ”C/o Segemyhr” i TV4. Det var en svensk version av norska sitcomen ”Mot i brøstet”.

Serien handlade om egenföretagaren Fredrik Segemyhr (Johan Ulveson) som äger en lägenhet på Östermalm i Stockholm där han bor med flickvännen Cilla (Sussie Eriksson). Han är en före detta toppchef inom näringslivet som plötsligt förlorar sitt jobb och behöver finansiering för att kunna bo kvar på sin snofsiga adress.

Därför tar han in två inneboende: Jan-Olof (Lennart Jähkel) och Anton (Olle Sarri). Sen bor de alla fyra i lägenheten och går varandra på nerverna.

C/o Segemyhr
Lennart Jähkel, Johan Ulveson, Sussie Eriksson och Olle Sarri. Foto Bertil Ericson/TT

Johan Ulveson bryter tystnaden

Fredrik Lindström och Erik Haag är de som skrivit det mesta av serien. Mikael Tornving och Ulf Kvensler var med under första säsongen.

Totalt gjordes det 58 avsnitt fördelade på fem säsonger. ”C/o Segemyhr” sändes 1998-2004.

Sedan dess har det varit relativt tyst om humorserien och huruvida den eventuellt skulle kunna göra comeback i tablån.

Fram till nu. Sajten Filmtopp har nämligen fått ett snack med Johan Ulveson. Då passade de på att fråga om seriens framtid.

Han avslöjar då att det visst funnits planer på att göra en ny säsong, men det var längesen och de följdes aldrig upp.

– Det finns inga konkreta planer för det. Det har faktiskt funnits lite trevare, men det har inte blivit någonting av det, säger han.

”Jag ska nog säga att…”

– Jag höll på att säga gudskelov, men jag menar inte riktigt det, jag menar både gudskelov och … det är både skönt och lite så här, ”ja, kanske?”, fortsätter han.

Johan Ulveson
Johan Ulveson i dag. Foto: Tim Aro/TT

Inget glasklart besked från Ulveson, till en början. Sedan lägger han in nådastöten för de som hade börjat hoppas på en reunion.

– Men jag ska nog säga att det är ett avslutat kapitel, säger han.

Nåväl, det var ett riktigt långskott att den gamla serien skulle få liv igen. Tills vidare får vi njuta av våra härliga minnen.

”C/o Segemyhr” finns nämligen inte att streama i sin helhet någonstans. Däremot finns det vissa klipp på TV4 Play samt på Youtube. Hela serien släpptes också på DVD för många år sedan.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev