Kalle Moraeus rörd – efter Birgittas ord i Lerins sommarö: ”Kommer jag aldrig glömma”

Foto: SVT

Kalle Moraeus blir rörd av orden från Birgitta i ”Lerins sommarö”.

– Henne kommer jag aldrig glömma, säger han i SVT-programmet.

På onsdagen var det äntligen premiärdags för SVT:s nya feelgood-programserie ”Lerins sommarö”.

Då får tittarna besöka konstnären Lars Lerin och hans man Junior. De bjuder in gäster och lärlingar till sitt sommarparadis på Västkusten. Sedan umgås de och målar tillsammans – porträtt som i slutet av sommaren ska bli en liten utställning i sjöboden.

I säsongens första avsnitt var det lärlingen, livsnjutaren och glädjespridaren Birgitta Corbell, känd från tv-programmet ”Lerins lärlingar”, som besökte dem. Hon hade sällskap av musikanten och tv-profilen Kalle Moraeus.

I slutet av avsnittet visade de upp sina målningar – och Birgittas målning gjorde Moraeus väldigt rörd.

– Birgitta kommer jag aldrig att glömma, hon kommer att sitta där som en av de gladaste och största förebilder man kan ha som människa, säger Kalle Moraeus i programmet.

Foto: SVT

Birgitta visade stolt upp sin målning framför Lerin, Junior och Kalle. 

– Här har vi riksspelmannen, Kalle Moraeus. Jag kunde inte rita av hela kroppen på Kalle, han var trekantig, men han får duga ändå, säger hon och skrattar.

Foto: SVT

Birgitta passade också på att berätta vilket intryck hon fått av Moraeus under tiden som de spelade in programmet – och som hon också försökte få fram i målningen.

– Men han ser ut som världens kramgoaste nallebjörn. Och nallebjörn heter faktiskt på engelska ”teddybear”. Men en kramgo… God på engelska heter ju ”sweet”. Då kan man säga ”sweet boy and teddy bear Kalle Moraeus”, säger hon i programmet och ler brett.

Kalle Moraeus är märkbart rörd.  

– Det är såna finalord, så det finns inte. Man blir rörd när hon säger alla de här sakerna om mig som person. Hon är en otroligt kärvänlig människa. Det här är hennes nallebjörn, som hon tycker att jag är, säger Kalle och visar stolt upp Birgittas målning.

Nästa vecka är det lärlingarnas egen danskung och livsentusiast Per Anteryd och krönikören och radioprogramledaren Hanna Hellquist som är gäster i programmet klockan 21.00 i SVT1.

Foto: SVT/Nexiko

Så himla härligt program! Tack till alla medverkande!

Vad tyckte du om första avsnittet av ”Lerins sommarö”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version