Karl Fredriks nya stora steg med sambon Petter – efter alla år tillsammans

Foto: TV4

Karl Fredrik Gustafsson är redo att ta ett nytt, stort steg med sambon Petter Kjellén.
Nu berättar han om framtidsplanerna med kärleken.
– Det har gått rykten om att vi ska köpa en ny gård och flytta butiken. Så kommer det inte att bli, säger han till Nöjeslivet.

De jobbar tillsammans på gården Eklaholm – och tillhör vårens stora TV4-profiler. Karl Fredrik Gustafsson, 34, och Petter Kjellén, 38, bjuder tittarna på trädgårdstips, blomsterknep och inspiration i åtta veckors tid i programmet ”Karl Fredrik på Österlen”. På onsdagen klockan 21 sänds säsongens andra avsnitt, och när det spelades in blommade tulpanerna i försommarens tecken på Österlen.

I programmet får tittarna följa med när Karl Fredrik renoverar innergården och flyttar växthuset.

”Vi får en lektion i pelargonier och dahliaknölar och Karl Fredrik binder en vacker bukett av pioner. Sen blir det AW och bad”, utlovar TV4.

Foto: Peter Knutson/TV4

Paret träffades för första gången 2015 och driver tillsammans gården Eklaholm på Österlen.

På senare tid har Karl Fredrik bland annat mötts av rykten om att paret vill flytta sin verksamhet.

Men de uppgifterna vill han nu slå hål på – en gång för alla.

– Nej, det har gått rykten om att vi ska köpa en ny gård och flytta butiken. Så kommer det inte att bli. Vi kommer ha kvar verksamheten här och bo kvar. Vi älskar platsen, och känner att vi samtidigt inte behöver bli hur stora som helst, säger Karl Fredrik Gustafsson till Nöjeslivet.

I somras fick de lov att säga nej till kunder som åkt långväga – till följd av de strikta coronarestriktionerna. De fick snällt vända hemåt igen.

– Vi vill behålla charmen. Men kan inte släppa in så många kunder som helst. I somras hade vi tusen besökare om dagen och tusen till som ville besöka oss.

”Inte trevligt med sockervadd 365 dagar om året”

Samtidigt som gården innefattar verksamhet utgör det också parets boende. En situation som inte alltid är helt okomplicerad, enligt Karl Fredrik.

LÄS MER: Så träffades Karl Fredrik och Petter – här inleddes omtyckta tv-parets stora kärlekssaga

Ni hade tankar på flytt?

– Oja, mycket tankar på det. Jag kan jämföra det med att bo i ett tivoli eller på en cirkus. Med det vill jag ha sagt att det inte alltid är att man vill ha sockervadd eller känna sig som apan i buren, säger han och fortsätter:

– Vi har öppet 363 dagar om året, förutom på julafton och juldagen när det är stängt. Visst, det är trevligt med sockervadd ibland men kanske inte 365 dagar om året.

Foto: TV4

Karl Fredrik berättar om nya stora steget med sambon Petter

Nu berättar Karl Fredrik att han och Petter är redo att skriva ett nytt stort kapitel i sin gemensamma kärlekssaga. I stället för flytt har de nämligen siktet inställt på ett nytt, romantiskt sommarställe.

– Vi kommer att köpa ett sommarhus i Italien i stället. Vi älskar Frankrike men i södra Italien finns det lite större möjligheter för sol i januari-februari. Då kommer vi jobba mer på distans med butiken och sociala medier. Vi jobbar annars sju dagar i veckan och har svårt att ta ledigt under säsong.

Foto: TV4

Att bo ”på jobbet” kan vara påfrestande, menar Karl Fredrik, och därför vill de ha en egen sommarpärla där de kan ladda batterierna under lågsäsong.

– Det är för att vi älskar våra kunder, men också för att orka med att bo i det här ”tivolit”. Då är det bra att ha ett andra hem, säger han.

När coronapandemin förhoppningsvis lättar kommer de fortsätta sökandet efter det perfekta sommarstället.

– Det är inte klart än men när pandemin släpper kommer vi börja leta efter vårt andra boende. Det blir som ett andra hem där Hamlet, vår hund, kan följa med.

”Karl Fredrik på Österlen” sänds onsdagar klockan 21 hela våren i TV4 och C More.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version