Kattis Ahlström nobbar ”Vilket liv!” – vill inte vara med

Kattis Ahlström nobbar Vilket liv!.

Foto: SVT, TV4

Ännu en säsong av ”Vilket liv!” och det är ännu inte bekräftat om det kommer en till. Men en sak är säker – Kattis Ahlström kommer inte att vara huvudperson i ett framtida avsnitt – programledaren vägrar nämligen programmet.

– Jag skulle nog bli lite obekväm, säger Kattis Ahlström till Nöjeslivet.

För drygt trettio år 30 år sedan jobbade Kattis Ahlström som ljudtekniker. Men när möjligheten att leda ett av programmen dök upp var hon snabb på att plocka den. Därefter gick det snabbt – och redan år 2000 fick hon leda ”Eurovision Song Contest” med Anders Lundin.

Hennes tid som programledare fick dock ställas åt sidan när hon, 2012, tackade ja till rollen som generalsekreterare för Bris, Barnens rätt i samhället. Hon hade tidigare arbetat som frivillig för organisationen under 90-talet och svarade då i hjälptelefonen.

Efter tre lärorika år valde Kattis att återvända till tv-världen, och efter ytterligare tre år fick Kattis det ärofyllda uppdraget som julvärd i SVT, 2018.

Kattis Ahlström om framgångarna i ”Muren”

Idag är Kattis aktuell med flera omtyckta program på SVT. Hon har bland annat Studio 65, där ämnen som påverkar den äldre befolkningen diskuteras.

Utöver det leder hon även ”Arvinge okänd”, där Kattis försöker leta reda på arvingar till en person som har dött i fall där svenska myndigheter inte lyckats hitta någon. I den senaste säsongen fick Kattis hjälp av Mark Levengood, som ersatte hennes tidigare kollega Niklas Källner.

Men det som har blivit Kattis allra största program på kanalen är frågesporten ”Muren”, där vanliga människor utmanar experter i en panel och får möjlighet att pröva sina kunskaper inom olika ämnen.

När Kattis tackade ja till programmet hade hon svårt att förstå att det skulle bli en succé, men ju mer hon lärde sig om frågesporten desto mer självklart blev det att det skulle lyckas.

– När jag gjorde första och andra programmet så tänkte jag att det inte skulle flyga. Dels så förstod jag inte själv reglerna, det var så rörigt i början. Sen rättade vi till och förtydligade – och då lyfte det bara, säger Kattis till Nöjeslivet.

Programmet planerar nu för ytterligare en säsong, där ämnena ”Brott och straff” och ”Makt och pengar” tas bort. Samtidigt pausas även experten Anna Kinberg Batras medverkan, efter att hon förlorat sin tjänst som landshövding i Stockholm.

Därför nobbar Kattis Ahlström ”Vilket Liv!”

Under sensommaren hade en ny säsong av ”Vilket liv!” premiär på TV4. I programmet hyllas några av Sveriges mest kända profiler, medan programledaren Renée Nyberg guidar tittarna genom en tillbakablick på deras karriärer. Familjemedlemmar och vänner överraskar gästerna och ger dem möjlighet att dela med sig av gamla minnen.

Kattis Ahlström, som är en av Sveriges mest erfarna programledare, skulle kanske verka som ett självklart val för att hyllas i programmet – men att få henne att medverka är ingen enkel sak. Kattis har nämligen inget intresse av att stå i centrum för ”Vilket Liv!”

– Jag har jättesvårt för den typen av… Jag förstår inte varför man ska uppmärksamma programledare. Nej, jag skulle nog bli lite obekväm, säger Kattis till Nöjeslivet.

Hon har inget emot programmet och tycker att det är ett jätteroligt koncept, men Kattis menar att det blir mycket bättre när artister deltar, snarare än programledare.

– Jag tycker också att det är lite roligare när det är sång- och danspersoner, för då blir det roliga uppträdanden. Vad ska jag göra? Ska jag ta fram cellon?, säger Kattis och skrattar.

– Nej jag tror inte det skulle uppskattas.

Du är fantastisk, Kattis!

LÄS MER HÄR:
* Kattis Ahlström om att Anna Kinberg Batra plockas bort från Muren
* Efter ”Arvinge okänd”-finalen – tittarna vill se mer av programmet i SVT

Exit mobile version