Kritiken mot Jenny Strömstedt efter agerandet

Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon. Foto: TV4

Jenny Strömstedt möts av kritik efter lördagens sändning.
Tittare har starka åsikter om programledarens hantering av Triss-skrapet i Nyhetsmorgon.

Jenny Strömstedt, 52, är utan tvekan en av landets mest omtyckta programledare. Journalisten har i flera år varit en av TV4:s största stjärnor och har lett Nyhetsmorgon i flera år tillsammans med kollegan Steffo Törnquist.

På senare år har hon även haft flera andra, egna programserier i kanalen. Den kanske mest populära kan vara intervjuserien ”Tillsammans med Strömstedts”, där hon ihop med maken Niklas Strömstedt träffar flera andra kändispar för intressanta samtal. Dessutom har hon lett ”Brottsjournalen” under tiden då kriminologen Leif GW Persson fortfarande var knuten till den kommersiella familjekanalen. GW lämnade som bekant ”Fyran” för SVT tidigare i år.

Nuförtiden leder hon Nyhetsmorgon ensam. Under lördagförmiddagarna är det Strömstedt som intervjuar kändisar, makthavare och andra profiler om senaste nytt och berörande historier.

Så även i lördags. Då hade hon tidigare finansminister Anders Borg på besök i studion för ett samtal om världsläget i ekonomin, och hur det påverkar oss i Sverige.

Dessutom fick tv-tittarna njuta av ny musik, då komikern Marcus Berggren, känd från bland annat ”Bäst i test”, tittade förbi och spelade några låtar från sitt första album. Och konstnärssystrarna Linea och Allis berättade för Jenny och tv-tittarna om de senaste trenderna inom broderi.

91-åring blev vinnare i Nyhetsmorgon

Dessutom blev det Triss-skrap i studion. Jenny välkomnade gästen och berättade för tittarna att hon skulle skrapa åt mamman.

– Vad härligt! Mamma har tagit den här lotten, brukar hon ta lotter? sade Jenny och fick till svar att det är dottern som i så fall köper dem åt henne.

Först inleddes lottskrapet med att de fick se i hur många år vinsten skulle fördelas.

– Din mamma heter Inger, 91! Kan man tänka sig att om det blir många år, att du får ”ställa upp” om man säger så? sade Jenny i sändningen.

När det stod klart att vinsten kommer att betalas ut i 15 års tid konstaterade TV4-profilen:

– Då får alltså Inger leva tills hon är minst 106. Det ska hon väl greja!

Triss-vinsten fick tittare se rött

Efter Triss-skrapet har somliga tittare valt att kritisera programledarens beteende i sändningen. Detta efter att Veronica skrapat lott åt sin 91-åriga mamma.

– Har alltid gillat Jenny som programledare, duktig, trevlig, driven. Men idag tycker jag det blev ett pinsamt klavertramp vid trissdragningen när Jenny kommenterade vinnarens ålder (91 år) och spekulerade i vad och hur som skulle hända med vinsten och antal år i relation till ålder, skriver en upprörd tittare i TV4:s kommentarsfält på Facebook och fortsätter:

– Hon pratade FÖR mycket och länge om det, vad som skulle hända med vinstpengarna, eventuellt arv mm. Riktigt osmakligt och respektlöst mot en 91-årig dam och dottern som var i studion och skrapade. Det pratar man inte ens om!!! Ut och pudla Jenny! Annars har du alla mina sympatier.

Samtidigt är det också många som tackar Strömstedt för lördagens program.

– Tack, Jenny för det intressanta samtalet med Joel Halldorf om hur religion och politik hör ihop i USA! skriver en tittare.

– Jenny du är absolut den bästa programledaren på TV4, talar lugnt och sansat, påläst etc. Önskar se dig mer på Nyhetsmorgon, skriver en annan.

– Vilket jättebra program i dag ..Jenny är så bra så påläst, skriver en tredje.

LÄS MER

Exit mobile version