Lasse Kronérs nya besked – efter nedläggningen av populära SVT-programmet

Lasse Kronér. Foto: SVT

Lasse Kronér. Foto: SVT

Lasse Kronérs program har lagts på is av SVT.
Nu hoppas han på förändring.
– Jag hade faktiskt velat göra det igen, säger han till Nöjeslivet.

På fredagen är det äntligen premiär för den nya säsongen av SVT:s långkörare ”Doobidoo”. Underhållningsprogrammet som blivit en klassiker med Lasse Kronér som värd.

Han är laddad inför att den nyinspelade säsongen – den 19:e (!) i ordningen – nu ska visas upp för tv-tittarna. Samtidigt passar han på att slå ett slag för årets gästartister.

– Ja, jätteroligt. Vi har den här säsongen väldigt, väldigt bra namn. Det måste jag säga. Vi har strålande gästlista i år. Det har vi i och för sig varje år. Men vi försöker ju varje år hålla 50 procent nya och 50 procent gamla deltagare, säger Lasse Kronér till Nöjeslivet.

– Det är jättebra gäster, så det blir kul.

Tidigare har vi kunnat berätta att skådespelaren Tomas von Brömssen är klar för den nya säsongen. Dessutom avslöjade Kronér tidigare i sommar att SVT-profilen Mark Levengood tar plats i musiktävlingen för första gången någonsin.

– Han är en sån himla god. Jag har turen att känna honom privat. Men han har liksom aldrig vågat riktigt. Men nu i år ville han, och det var jätte, jätteskoj verkligen att få ha honom där, säger Kronér.

För Nöjeslivets läsare delar Kronér nu med sig av många fler av höstens gäster.

– Vi har Edvin Törnblom, Pia Johanson, Annika Andersson, Claes Malmberg, Hans Rosenfelt… och så Lisa Miskovsky för första gången någonsin!

Den senare gör honom extra glad – eftersom det blir ett kärt återseende från ett tidigare program.

– Hon är grym! Ett ess och en jättebra tjej. Jag hade turen när jag fick göra tv-programmet ”Kronérs sommargäster”, då var hon en av gästerna. Hon var skitbra verkligen, säger Lasse Kronér till Nöjeslivet.

”Kronérs sommargäster” spelades in 2019 och sändes samma sommar. Det blev totalt fem avsnitt av programmet där Kronér folkkära artister till ön Knarrholmen i i Göteborgs södra skärgård för samtal, sång och musik. Bland gästerna då återfanns även Lasse Berghagen, Uno Svenningsson, Louise Hoffsten och Christer Sjögren.

Därefter har ”Kronérs sommargäster” sänts i repris vid ett flertal tillfällen i kanalen – men aldrig återkommit med några nyinspelade program.

Fem år senare medger Kronér att det känns tungt att programmet är lagt på is. Han berättar att flera artister hört av sig under årens lopp och frågat om just ”Kronérs sommargäster”.

Blir det något mer? 

– Jag vet faktiskt inte. Jag hade faktiskt velat göra det igen. Dessutom har jag fått ett par såna där namn som man nästan bara skriker åt att man får. De har hört av sig och vill vara med som gäster. Och det hade varit guld att få dem med sig, säger Kronér och fortsätter:

– Men nej, jag har inte hört något från SVT där. Så jag vet faktiskt inte. Det är väl upp till dem.

Men du vill göra mer ”Kronérs sommargäster”? 

– Ja, jag skulle jättegärna vilja göra det. Väldigt gärna.

”Doobidoo” sänds på fredagar hösten 2023 i SVT med start 23 augusti klockan 20.00.

Skulle du vilja se ”Kronérs sommargäster” göra comeback i rutan? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version