Leif GW Perssons nya spännande tv-satsning – därför flyttar han ut från Nyhetsmorgon

Leif GW. Foto: TV4

Leif GW Persson flyttar ut från Nyhetsmorgons studio.
Här är författarens nya satsning i TV4.

Det finns ingen som Leif GW Persson.

Den folkkäre kriminologen och författaren har varit en av Sveriges mest fascinerande tv-personligheter i decennier. Med sitt rättframma sätt och framför allt rika kunskapsbank trollbinder GW tittarna i stort sett varje gång han kliver ut i rampljuset.

78-åringen syntes redan i klassiska ”Måndagsbörsen” som sändes i Sveriges Television i början av 1980-talet under ledning av Jonas Hallberg.

Därefter har det blivit otaliga framträdanden i tv-rutan för den gode GW.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Sedan dess har det bland annat blivit 12 år som expert i TV3:s ”Efterlyst” och även 13 säsonger tillsammans med Camilla Kvartoft i SVT:s ”Veckans brott”.

LÄS MER: Leif GW Perssons nya bakslag – så ska han slå tillbaka efter mardrömmen

GW:s succé i Nyhetsmorgon

Men sedan år 2018 har kriminologen varit knuten till TV4. Under den här perioden har han varit en självklar profil för kanalen. Framför allt är han givetvis återkommande gäst i Nyhetsmorgons tv-studio. GW brukar gästa programmet ett par gånger i veckan, vilket förstås är mycket uppskattat av tittarna.

Professorn ger, på sitt eget finurliga och underfundiga sätt, sina kommentarer om dagsaktuella kriminella händelser – men även långa och intressanta utläggningar om historiska fall.

Det blir alltid intressant och ”bra tv” när GW kliver in i studion.

Men det är inte ”bara” i Nyhetsmorgon som GW medverkar. Han har även synts i egna specialprogram som ”GW:s mord”, ”Brottsjournalen” och ”Leif GW om”.

I höstas sändes programmet ”Fallet Tove” där GW åkte ner till Vetlanda för att försöka ta reda på mer om vad det var som egentligen hände i fallet som skakade om ett helt land.

Leif GW:s nya satsning i TV4 – utanför studion

Nu är det dags igen för författaren att ta sig an ett särskilt område. Det har producerats ett nytt, specialprogram med GW i huvudrollen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Programmet ”Leif GW och vargen” sänds i november i TV4. Foto: TV4

Den 19 november visas resultatet i form av programmet ”Leif GW och vargen” i TV4.

– Vargen är Sveriges kanske mest debatterade och mytomspunna djur. Leif utforskar konflikten, där vissa försvarar vargens rättigheter medan andra ser den som skadedjur, skriver kanalen om programmet.

GW har själv fått känna på hur het och infekterad vargdebatten är. För några år sedan föreslog han i en intervju att placera vargar i renbetesområden – utspelet fick Sametinget att reagera starkt och kalla det hela för ”en skymf”, uppger SVT.

Nu ska GW alltså ta sig an vargfrågan ännu en gång.

Programmet ”Leif GW och vargen” sänds i november i TV4. Foto: TV4

Detta ska bli intressant att se!

Programmet ”Leif GW och vargen” visas 19 november i TV4.

Vem hoppas du ska bli julvärd i SVT i år?

0%
Niklas Strömstedt
0%
Pernilla Wahlgren
0%
Mark Levengood
0%
Carina Bergfeldt
0%
Farah Abadi
0%
Kristian Luuk
0%
Leif GW Persson
0%
Björn Skifs
0%
Tommy Körberg
0%
Kristin Kaspersen
0%
Zlatan Ibrahimovic
0%
Någon annan
Exit mobile version