Carolas första ord om avhoppet i Let’s dance – läkarnas order till stjärnan bakom kulisserna: ”Ett tungt beslut”

Foto: TV4

Schlagerdrottningen Carola hoppar av Let’s dance.

Nu berättar artisten för första gången själv om känslorna kring beslutet att lämna programmet.

”Jag behöver inte bevisa mer för mig själv eller någon annan. Och jag vill heller inte tas för givet”, skriver hon på Instagram.

Efter framgångarna i Let’s dance tar nu resan för schlagerdrottningen slut.

Carola och hennes danspartner Tobias Karlsson meddelade via TV4 under dagen att de nu lämnar programmet efter Aftonbladets avslöjande.

– Hälsan och välmåendet går alltid först, sa programledaren Petra Mede till TV4 Nyheterna.

En tid efter berättade också Tobias själv om känslorna kring att paret nu säger adjö till programmet.

”Vår resa stannar tyvärr här. Jag så enormt stolt över vad vi har åstadkommit i programmet , vi har kämpat och haft en fantastisk resa tillsammans. som vi har skrattat”, skriver han i ett inlägg och fortsätter:

”Vi spenderade gårdagen i varandras sällskap och jag respekterar Carolas beslut till 100 procent. Hälsan framför allt och man måste alltid lyssna till vad kroppen säger. Det kan vi alla bli bättre på”.

LÄS MER: TV4:s ord efter Carolas plötsliga avhopp från Let’s dance – därför lämnar hon programmet

Carolas första ord om avhoppet

En tid efter det tråkiga beskedet var det tyst från artisten själv, men nu i ett inlägg på Instagram bryter Carola nu tystnaden.

Hon börjar inlägget med att skriva att hon tackar alla tittare för det enorma stödet, och att hon nu ordinerats vila.

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattnings syndrom. (Blir så paradoxt när halva media-Sverige hör av sig samtidigt) Men jag ska försöka formulera mig så gott jag kan nu och dela några av mina tankar med er”, skriver hon och fortsätter:

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”.

Carola skriver vidare att hon ser det som sitt ”ansvar som ensamstående förälder ha ork kvar för mitt barn”.

”Självklart är det ett tungt beslut men också en lättnad då jag slitit med olika slags skador sedan start. Jag behöver inte bevisa mer för mig själv eller någon annan. Och jag vill heller inte tas för
givet. Tobias och jag gjorde vår svåraste dans i lördags med 3 st tior utav juryn kunde inte bli ett bättre avslut för oss”, skriver hon och fortsätter:

”Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu men jag har kämpat på trots knä/axel,handleds och ryggskador, hamstrings inflammation, sår mellan tårna och elaka munblåsor som påföljd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera”.

Kroppen sa ifrån

Carola skriver att hon under helgen fick svår yrsel, och att händelsen fick henne att tänka efter hur mycket till hon skulle orka.

”Jag har reagerat ett flertal gånger över det tuffa tempot till produktionen men fått till svar att så är upplägget. Nu är jag lättad över att se att denna resa ändå får ett värdigt avslut för mig & T och hoppas det bästa för de unga och hungriga! Klart att jag alltid vill kämpa in i det sista men inte till vilket pris som helst!”, skriver hon och fortsätter:

”Jag har också mina begränsningar och min integritet som jag vill lära mig värna om bättre. Det är ju inte ett sjunkande skepp med barn vi ska rädda! Då hade jag satt ned foten på ett annat sätt o värnat bättre om våra personliga villkor för att nå målet”, skriver hon.

STOCKHOLM 20191021 Carola Häggkvist under inspelningen av tv-serien ”Carolas advent” i Steninge utanför Stockholm. I programmet bjuder Carola hem olika artister för sångframträdanden och andra aktiviteter. Foto: Jonas Ekströmer / TT /

Tittarnas stöd till Carola

I kommentarsfältet är det många som skickar sitt stöd till Carola.

”Ja, både dina barn o fler med mig vill ha kvar dig i våra liv måååånga år till. Modigt och starkt att du vågar och väljer att ta hand om dig!”, skriver en person.

”Det är så bra att du lyssnar när kroppen din försöker men alla medel att få dig att vila. Ta hand om dig! Omtanke!”, skriver en annan person.

”Du hade vunnit kära Carola”, skriver en tredje.

Vi önskar dig allt gott och att du snart mår mycket bättre Carola. Alla våra styrkekramar till dig!

Exit mobile version