Därför nobbar Casper Janebrink Let’s dance – folkkäre artistens krav på TV4

Foto: Christine Olsson, TT/TV4

Foto: Christine Olsson, TT/TV4

TV4 ville ha honom – men Casper Janebrink nobbade ”Let’s dance”.
Nu berättar dansbandsstjärnan varför.
– Jag fick frågan, säger han till Nöjeslivet.

”Let’s dance” är vårens stora tv-underhållning i TV4. I år har kanalen rustat med en rutinerad skara kändisar som ska lära sig koreografi och fartfyllda steg tillsammans med proffsdansare. Folkkära artister som Carola Häggkvist, 54, och Hanna Hedlund, 46, tävlar i år i programmet där David Lindgren, 38, och Petra Mede, 51, är nya programledare.

En som tackat nej till medverkan är Melodifestivalaktuella Casper Janebrink, 51.

– Jag fick frågan om att vara med i ”Let’s dance” i år och förra året, säger Casper Janebrink till Nöjeslivet.

Tidigare i år tog sig hans dansband Arvingarna direkt till finalen med bidraget ”Tänker inte alls gå hem”, och där blev det till slut en niondeplats.

Tony Irving har varit med i ”Let’s dance”-juryn i alla år. Foto: TV4

Casper Janebrinks krav på TV4

Casper Janebrink tackade nej på grund av Arvingarna – och han berättar nu att de hade ett speciellt krav till TV4 för att ställa upp i danstävlingen.

– Det har inte riktigt gått att kunna ställa upp på grund av att det ju är svårt att vara borta en så lång period. Man ska vara ledig från allt annat och bara ägna sig åt dans, medan mina kollegor då kanske inte har något göra under perioden. Så vi sa på skoj, att vill ni ha med mig, då får ni boka upp hela Arvingarna i ”Let’s dance”, säger Casper och skrattar.

Foto: TV4/Youtube

Återstår alltså att se om Janebrink finns med i ”Let’s dance”-laguppställningen någon gång i framtiden.

Året har annars framför allt bjudit på ett jubileum i familjen Janebrink. Caspers far, Dennis, basist i legendariska dansbandet Flamingokvintetten, fyllde 75 år i februari. Det blev ett speciellt firande under rådande omständigheter till följd av coronapandemin – under ett år som annars mest bestått av distansering.

– Vi firade för att vi kände oss så pass friska och det känns hyfsat tryggt. Annars har vi mest tjötat lite på telefon. Det är ju tråkigt att man inte kan ses så mycket nu, det har snart varit ett helt jävla år med detta nu med att man inte kan ses på samma sätt. Det är tråkigt, säger Janebrink.

Arvingarnas framtidsbesked

Framöver ser Arvingarna fram emot att spela in en ny skiva. Fansen kan också se fram emot en digital spelning.

STOCKHOLM 20200206 Arvingarna – Tommy Carlsson, Kim Carlsson, Casper Janebrink, Lars ”Lasseman” Larsson fick priset Årets Dansband vidl Grammisgalan 2020 i Globen Annexet på torsdagen. Foto Christine Olsson / TT

– Det finns lite grejer på gång, vi kommer göra en vårkonsert i april som man kan strömma på nätet den första april. Vi kommer även lotta ut någon publikplats som restriktionerna tillåter, säger Casper Janebrink som själv också är aktuell som programledare för ”Bingolotto” i sommar.

Han har själv tidigare flera gånger öppnat för att leda programmet och även hoppat in då och då.

Det nya albumet ska enligt Casper gå i linje med Melodifestivalbidraget ”Tänker inte alls gå hem”.

– Sen ska vi spela in ett nytt album, vi hoppas det är klart innan sommaren. Om det vill sig och det tillåts så vill vi ut och spela för publiken i sommar så klart. Men det vet vi inte än. I vilket fall blir det någon typ av strömmad konsert på nätet eller sommar-tv-program, hade vi väl tänkt. Det finns lite idéer.

Hur tror du att Casper hade klarat sig i ”Let’s dance”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!

Exit mobile version