Därför syns Let's dance-paret tillsammans igen – bekräftar stora steget tre år senare
STOCKHOLM 20190531 Magdalena Forsberg med danspartnern Tobias Karlsson och Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner under finalen i "Let's Dance" 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Därför syns Let’s dance-paret tillsammans igen – bekräftar stora steget tre år senare

En stentuff utmaning – med ett viktigt syfte.
Let’s dance-paret Tobias Karlsson och Magdalena Forsberg har återförenats utanför rampljuset.
Deras nya resa har dessutom dokumenterats.

Året var 2019 när skidskyttehjältinnan Magdalena Forsberg klev in i ”Let’s dance”.

STOCKHOLM 20190531 Magdalena Forsberg med danspartnern Tobias Karlsson och Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner under finalen i "Let's Dance" 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20190531 Magdalena Forsberg med danspartnern Tobias Karlsson och Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner under finalen i ”Let’s Dance” 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Efter den sagolika karriären i skidspåren kunde ”Magda” bland annat räkna hem hela fyra Jerringpris, rekord bland alla idrottsutövare i Sverige genom tiderna. Priset som röstas fram av svenska folket bevisade hur folkkär hon blev efter alla VM-guld och världscuptitlar.

LÄS MER: Så blir ditt december 2022 enligt stjärnorna – se senaste horoskopet här!

Magdalena Forsbergs succé med Tobias Karlsson i Let’s dance

För tre år sedan skulle hon bryta ny mark när hon gick in i TV4:s helgunderhållning med proffsdansaren Tobias Karlsson vid sin sida. Han har i många år varit en av de största profilerna i ”Let’s dance”. Tidigare i år tävlade han med Mia Parnevik, och han har genom åren lärt kändisar som Tina Thörner, Agneta Sjödin och Elisabet Höglund tiodansens ädla konst.

I själva tävlingen har det hittills gått bäst för Karlsson när han dansade med Tina ”Mat-Tina” Nordström, som vann den tredje säsongen.

Men även med ”Magda” Forsberg slutade dansresan i succé – även om hon var nervös inför tävlingsstart.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Det är nästan så man känner lite press på sig att det ska gå lika bra för mig. Men jag är glad så länge jag får vara med. Men det är supersvårt det här. Det är verkligen mycket svårare än vad jag trodde jag skulle göra, sa hon då till Nöjeslivet.

Samtidigt berättade hon om hur kul hon tyckte det var att lära sig något nytt.

– Det är något helt nytt som man ska göra, och som man aldrig gjort förut. Det blir att man kastar sig helt utanför sin ”comfort zone”. Långt, långt utanför.

Kom tvåa i Let’s dance 2019 efter Kristin Kaspersen och Calle Sterner

Den minnesgode kommer kanske ihåg att det var tv-profilen Kristin Kaspersen och Calle Sterner som tog hem vinsten i det årets Let’s dance – efter att ha tävlat i finalen mot just Forsberg och Karlsson.

Efteråt har de förblivit vänner privat, och duon har bland annat fortsatt sin träning tillsammans i lite mer äventyrliga miljöer.

LÄS MER: Därför syns Tobias Karlsson med Let’s dance-profilen – privata återföreningen 2 år senare: ”Lycklig i själen”

Artikeln fortsätter under bilden.

Nu har duon återförenats – och genomfört ännu en häftig utmaning tillsammans.

Forsbergs nya utmaning med Karlsson – viktiga budskapet

Det är på Instagram som Tobias och Magda nu är redo att visa upp sitt nya projekt ihop utanför tv-rutan. Duon har nämligen genomfört en stor vandring uppför Kilimanjaro – Afrikas högsta berg som reser sig 5 895 meter över havet. Detta har de sammanställt i nya boken ”Hitta motivationen”.

Utöver själva utmaningen hade de en särskilt målsättning med den otroliga klättringen – att belysa HBTQ-personers rättigheter.

– Framför allt vårt syfte att genom att sätta prideflaggan på toppen belysa alla de orättvisor som fortsatt existerar världen. I Tanzannia där berget ligger är det till exempel fortfarande är upp till 30 års fängelse att vara homosexuell. Och i många andra länder är det t.o.m. dödstraff, skriver Tobias Karlsson på Instagram.

LÄS MER: Tobias Karlssons krav på Mia Parnevik – efter chocken i Let’s dance: ”Då kommer jag aldrig tillbaka igen”

Det hela skulle dock bli allt annat än enkelt.

– Vår resa upp för berget började som Magda brukar säga ”plättlätt”, vi skuttade i princip upp för berget. Men efter några dagar hände det man aldrig trodde skulle hända att Magdalena (av alla människor) blev höjdsjuk och började kräkas.

Artikeln fortsätter under bilden.

Dela gärna vidare inlägget om du också inspireras av denna härliga duo!

LÄS MER: Magdalena Forsbergs tunga familjesorg – orden om tragiska dödsfallet: ”Gav aldrig upp”