Därför tvingas Dermot Clemenger bort från programmet – blodiga dramat: ”Kunde gått riktigt illa”

Dermot Clemenger. Foto: TV4

Dermot Clemenger. Foto: TV4

Let’s dance-profilen Dermot Clemenger ville stanna.
Men hälsan satte stopp.
Nu berättar profilen om det otäcka dramat i tv-programmet ”The Island Sverige”.
– Jag hade två stor blödande magsår som och förlorade väldigt mycket blod, skriver han.

Dermot Clemenger är en av tre klart lysande stjärnor som varje vecka syns i Let’s dance – nämligen juryn. Det är de bedömer deltagarna utefter sina stora kunskaper inom dansområdet, och ger tittarna en vägledning om vilka de tycker förtjänar att gå vidare i TV4:s tävling.

Vid sidan av Dermot hittar vi Ann Wilson och Tony Irving.

Artikeln fortsätter under bilden.

Inför årets säsong var juryn spända över att få se startfältet in action. Dermot menade att en viktig detalj för dansparen är att hantera nerverna att prestera, dels inför juryn och publiken i studion, och dels framför tv-tittarna.

– Det är en sak att prestera en dans framför ett rum fullt med folk. Men sen att göra det dessutom med miljontals tittare som sitter hemma och ”alla” är experter. Det är ju supernervöst, säger Dermot Clemenger till Nöjeslivet.

Hittills har tre kändisdeltagare fått lämna Let’s dance: ex-fotbollsproffset Nilla Fischer, stjärnkrögaren Johan Jureskog och nu senast komikern Kodjo Akolor.

Även om juryn aldrig behöver oroa sig för att packa sina väskor och åka hem efter ett Let’s dance-avsnitt, har Dermot Clemenger varit med om just detta i ett annat tv-sammanhang nyligen.

Let’s dance-profilens ord efter dramat i tv

Han har nämligen varit en av deltagarna i vårens upplaga av ”The Island Sverige” i Kanal 5, där även bland andra ”Doobidoo”-programledaren Lasse Kronér också återfunnits.

Artikeln fortsätter under bilden.

The Island Sverige säsong 2 Emma Igelström, Marcus Schenkenberg, Lasse Kronér, Linda Pira, Dragomir Mrsic, Magdalena Kowalczyk och Dermot Clemenger. Foto: Linus Bokehsius/Warner Bros Discovery

Men i avsnittet som sändes på torsdagen tvingades Clemenger plötsligt lämna överlevnadsprogrammet där kända profiler beger sig till en öde ö.

Det visade sig att Dermot fallit ihop när han skulle hämta vatten – och akut vård fick tillkallas.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Kanal 5

– När jag kom upp ser jag Dermot ligga på marken. Typ helt utslagen. Det var väldigt, väldigt jobbigt att se, säger förra elitsimmaren Emma Igelström i programmet.

Lasse Kronér berättar att han också upplevde det hela som otäckt.

– Det är jävligt jobbigt att vakna och det första man ser är honom liggande på marken, säger Kronér i programmet.

– En jävla tråkig morgon, och man blir orolig, sade Kronér.

Till slut får tittarna se hur medicinsk personal kommer till platsen och hjälper Let’s dance-domaren. Det hela slutar med att Dermot tvingas lämna ön tillsammans med sjukvårdarna.

Han får då också en kram av de andra deltagarna när han leds av sjukvårdarna.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lasse Kronér ger Dermot en kram. Foto: Kanal 5

Nu bryter Dermot tystnaden om dramat som tittarna fick se i torsdags – samma dag han fyllde 50 – och som alltså var inspelat sedan tidigare.

– Varning för lång text. Tack alla som hörde av sig efter att har sett senaste avsnittet av The Island. Ironiskt att den var på min 50-årsdag. Jag lovar, att fylla 50 är inte så illa, skriver Dermot Clemenger på Instagram.

Han fortsätter:

– Skämt åsido så kunde det har gått riktigt illa. Jag hade två stor blödande magsår som och förlorade väldigt mycket blod. Det var bara i efterhand som jag insåg faran då mitt mentalt inställning var att inte lämna ön. Har förmodligen haft magsår sen innan men inget som jag har märkt av.

Dermot Clemengers ord efter dramat i The Island

Han vill passa på att tacka sjukvårdspersonalen som var snabbt på plats, men också till övriga deltagarna i programmet som hjälpte till.

– Personerna i första bilden kan har räddat mitt liv genom deras snabb agerande och beslut att evakuera mig till sjukhuset i Panama city. Ett stort tack till er Sam, Steve and Marianne. Mina ö-kompisar, det var rörande och jobbigt att se er så skärad och orolig för mig. Tack för att ni tog hand om mig med sånt kärlek. Ni är så jävla bäst och jag är så tacksam att jag fick göra detta med just er.

Väl hemma i Sverige igen fick Dermot höra att den lokala sjukvårdspersonalen gjort ett gott jobb.

– Tack till hela produktions teamet. Den lokala och svenska. Ni såg till att jag fick förstklassig medicinsk vård på vad som var mer som en 5-stjärniga hotell än ett sjukhus. Jag kunde inte har fått bättre vård och specialister i Sverige gav mycket beröm till den panamanska läkarteamet för hur dom behandlade mig. Stort stort tack, skriver han nu på Instagram.

Samtidigt som ”The Island Sverige” sänds även kommande torsdag, får tittarna nu inte längre se Dermot i detta sammanhang.

– Nu är mitt ö-äventyr över. Det var en en otrolig resa med otroliga människor. Det var svårt, utmanande, krävande men ett minne för livet. Jag skulle absolut inte tveka på att gå tillbaka till ön och göra det om igen.

Tack och lov slutade det bra för Dermot, som nu alltså är aktuell i direktsända Let’s dance i TV4 på lördagarna.

Nästa avsnitt av ”The Island Sverige” sänds torsdag 20 april klockan 21.00 i Kanal 5.

Så skönt att det gick bra till slut, Dermot!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna!

Exit mobile version