Så påverkades Magnus Samuelssons äktenskap av Let’s dance – hustruns ärliga ord: ”Hela vägen in i duschen”

Världens starkaste man var också starkast i Let’s dance.
Magnus Samuelsson tog hem segern i programmet 2009 – efter att hustrun Kristin övertygat honom om medverkan.
Nu bryter han samtidigt tystnaden efter TV4:s beslut om att skrota dansshowen.

Den största chocken har lagt sig vid det här laget.

Det var i förra veckan som TV4 bekräftade att kanalen valt att pausa sin succésaga Let’s dance under åtminstone ett års tid.

Ända sedan 2006 har dansunderhållningen varit en av TV4:s allra största satsningar. I fjol var det komikern Hampus Hedström som tog hem glasskon framför tvåan, skiddrottningen Charlotte Kalla.

Därför stoppas Let’s dance

Och finaldanserna tidigare i år väntas bli de sista på ett bra tag.

LÄS MER: Därför pausas Let’s dance – TV4-chefens ord om beslutet

– Let’s Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 till egna kanalen och fortsätter:

– Trots att Let’s Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi.

Genom åren har massvis av kändisar kärt sig dansa på bästa sändningstid. En av dessa är Magnus Samuelsson – ”Världens starkaste man” som faktiskt tog hem segern i programmet 2009. Då bjöd han och danspartnern Annika Sjöö bland annat på en djurisk djungeldans som föll både juryn och tittarna i smaken.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

LÄS MER: Tobias Karlsson bryter tystnaden – efter att TV4 stoppat Let’s dance: ”Trodde aldrig…”

Samuelsson och Sjöö fick då lyfta glasskon efter segern över Laila Bagge och Tobias Wallin i finalen.

Så påverkades Magnus Samuelssons äktenskap av Let’s dance – hustruns ord

Dessutom gjorde Samuelsson och Sjöö comeback – i Let’s dances supersäsong 2015. Då firade programmet tioårsjubileum och dansparet nådde en hedersam tredjeplats i säsongen dit tidigare vinnare var inbjudna. Vann då gjorde Antonio Hysén.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

När strongman- och skådespelaren deltog i Let’s dance hade han hela tiden stöd av hustrun Kristin Samuelsson – som själv också tävlat i styrka och blivit utsedd till ”Sveriges starkaste kvinna”.

Hon berättade att Magnus deltagande i programmet fick deras äktenskap att blomstra.

– Ja, det kan man nog säga. Jag längtar ju efter att få dansa med honom. Det gäller att se till att vardagslivet blir roligt. Inget gnat och tjat om soporna och toalettlocket. Utan att man ”spicar” till det lite ibland och gör det romantiskt, sade hustrun Kristin då, till Aftonbladet.

Hon förklarade då också att Samuelsson har en väldigt romantisk sida utanför rampljuset.

STOCKHOLM 20130114 Magnus Samuelsson (th) med fru Kristin anländer till Idrottsgalan på Globen 2013. Foto: Claudio Bresciani/TT
STOCKHOLM 20130114 Magnus Samuelsson (th) med fru Kristin anländer till Idrottsgalan på Globen 2013. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Om jag har varit borta länge kan det ibland stå ljuslyktor utanför huset, värmeljus hela vägen in till duschen, där det står ett glas vin, en liten Martini i trappan upp och till sist hela sovrummet fyllt av ljus. Magnus är en jätteromantiker, sade Kristin då.

Paret har varit gifta sedan 1996.

– Vi har haft förmånen att leva ett bra och roligt liv. Jag tycker fortfarande att det är precis lika kul. Det är hon och jag som har gjort det här tillsammans, har Magnus Samuelsson berättat för Expressen.

Han fortsatte:

– Man får passa på att ha roligt och att uppvakta varandra, då blir det aldrig riktigt en grå vardag.

LÄS MER: Sigrid Bernsons känslostorm – starka orden om pausen: ”Kommer bära det med mig för alltid”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2015-05-27 Magnus Samuelsson och dansaren Annika Sjöö repeterar inför finalen av "Let's Dance 10 år" Foto: Janerik Henriksson / TT
STOCKHOLM 2015-05-27 Magnus Samuelsson och dansaren Annika Sjöö repeterar inför finalen av ”Let’s Dance 10 år” Foto: Janerik Henriksson / TT

Hustrun övertalade Magnus Samuelsson om Let’s dance

Den tidigare Let’s dance-vinnaren själv har nu gett sin syn på att programmet stoppas av TV4.

Magnus Samuelsson skriver i ett känslosamt inlägg på Instagram att han bara har goda minnen från sin medverkan i showen – även om det var hustrun som tvingades övertala honom om att överhuvudtaget ställa upp.

– Let’s dance har gjort sin sista säsong i Sverige. När Kristin Samuelsson knuffade in mig i den där showen befann jag mig vid ett vägskäl i livet. Vad man trodde skulle vara en mardröm förvandlade Annika Sjöö till absolut glädje, skriver Magnus Samuelsson på Instagram.

STOCKHOLM 2009-03-27 Magnus Samuelsson och Annika Sjöö dansade hem segern i finalen i TV4:as Let's Dance i Stockholm på fredagen. Här får han en segerkyss av hustrun Kristin. Foto: Maja Suslin/TT
STOCKHOLM 2009-03-27 Magnus Samuelsson dansade hem segern i finalen i TV4:s Let’s Dance i Stockholm 2009. Här får han en segerkyss av hustrun Kristin. Foto: Maja Suslin/TT

Vad tycker du om TV4:s beslut att skrota Let’s dance? Kommer du sakna programmet? Skriv gärna en kommentar.