Här tvingas Linda Lindorff ingripa i Bonde söker fru – efter Jon-Kristas besked till en av tjejerna: ”Lugn nu”

Det blev känsloladdat när bönderna fick skicka hem tjejer som hoppats vinna deras hjärtan i ”Bonde söker fru” under onsdagens program. När renskötaren Jon-Krista, från Umeå, meddelade ett av sina val blev det svårt att hålla känslorna i schack, vilket fick Linda Lindorff att rycka in. 

Fyra bönder hoppas hitta den stora kärleken och livspartnern i “Bonde söker fru”. Förra året fick tittarna följa bland annat den blyga bonden “Backis”, som nu är förlovad med sin Evelina, samt bonden Daniel Eriksson som flyttat ihop med sin Klara. 

Svartsjukan i Bonde söker fru

Och vem kan glömma svartsjukedramat kring bonden “Peja” och deltagaren Heidi?, som frivilligt valde att packa sin väska och åka hem. 

En ny säsong är i gång, och i år det bönderna Jon-Krista Jonsson, Henrik Kullander, Elin Sandblom och australiensaren Matthew som hoppas hitta den rätte bland årets sökande. 

Jon-Kristas ärliga ord

Efter en intensiv speed-dejting tvingades alla bönder skala ner på antalet tjejer och killar, för att välja de som de ville bjuda med på grupp-dejt. De som inte blev valda fick packa sina väskor och lämna programmet. 

Umeå-bonden Jon-Krista, 30 år, har berättat att momentet att välja bort folk som innebär att de bli ledsna är något han har svårt för. 

“Då är det inte roligt längre”, hörs han säga i programmet.

Men det förekom även en hel del positiva känslor i onsdagens avsnitt. 

Texten fortsätter efter bilden

Renskötaren Jon-Krista i Bonde söker fru. Foto: TV4
Renskötaren Jon-Krista i Bonde söker fru. Foto: TV4

Privata inbjudan från bonden

När Jon-Krista skulle dela ut blommor till alla han valt att lära känna bättre på gården hade han svårt att dölja sin entusiasm för en av tjejerna

Ett första steg i processen av programmet är att bönderna ska ta med alla sökande på en gruppdejt, vilket blomman vid första valet innebär. Någon dejt på tu man hand kommer inte förrän längre fram. 

– Så Nathalie, skulle du vilja komma hem till mig?, frågade Jon-Krista när han ropade upp en av tjejernas namn i programmet.

Linda Lindorffs ingripande

Där fick han dock hejda sig, då programledaren Linda Lindorff ingrep snabbt.

– Lugn nu! Det är gruppdejt! Ett steg i taget, sa Linda bestämt. 

Jon-Krista insåg att han var tvungen att hejda sig och började skratta. 

– Just det ja gruppdejt! Vill du komma på gruppdejt kanske?, rättade han sig till Nathalie, som svarade jag. 

Det är roligt att se att det inte alltid går som planerat trots att det är förinspelat. Det ska verkligen bli roligt att följa årets säsong av Bonde söker fru. Håller du med? 

LÄS MER: Bonde söker fru 2022: Här är alla bönder som söker kärleken

Dela gärna med fler som inte kan få nog av Bonde söker fru.