Linda Lindorffs ledsamma besked till alla ”Bonde söker fru”-älskare – därför försvinner programmet

Årets ”Bonde söker fru” är i full gång. Mitt under säsongen kommer Linda Lindorff med ett minst sagt tråkigt besked.

Spinoff-programmet ”Kärlek åt alla” ska läggas ned.

Nu är den eran förbi och det är förstås lite ledsamt”, skriver hon på sin blogg.

Den 18:e säsongen av ”Bonde söker fru” går just nu på TV4. I årets upplaga är det bara tre bönder med i stället för fyra eftersom kanalen fick ett sent avhopp i somras.

De bönder, som med hjälp av programledaren Linda Lindorff, söker kärlek är kött- och spannmålsbonden Jens, 27, från Hedemora, köttbonden Mimmi, 28, från Öland, och strutsbonden Michael, 57, från Falköping.

Läs mer: Linda Lindorff bryter tystnaden om dramat i Bonde söker fru – deltagare tvingad till akuten: ”Omskakande” 

– Denna säsong kommer det medverka tre bönder. Detta då vi i dialog med bonden landat i att han inte kommer att vara med i årets säsong av ”Bonde söker fru”. Av hänsyn till de som berörs har vi inte möjlighet att gå in på omständigheterna som ligger bakom, sade Clara Tengbom, exekutiv producent, i ett uttalande inför säsongen.

Nu har bönderna hunnit bjuda hem sina respektive brevskrivare till sina gårdar, men för några kärlekstörstande personer har resan tagit slut.

Linda Lindorff
Linda Lindorff som programledare i ”Bonde söker fru”. Foto: TV4

Tråkigt besked för spinoff-serien

Sedan ett par år följer Linda Lindorff flera av de bönder som inte får chansen att finna en livskamrat i det ordinarie programmet i en spinoff-serie som heter ”Kärlek åt alla”. Så även i år där de fyra herrarna Tom, Alexander, Joel och Daniel behöver hjälp.

Kärlek åt alla” är vår spinoff på ”Bonde söker fru” där de bönder som inte är med i ”BSF” får chansen att hitta kärleken under en intensiv dejtingvecka. Till skillnad från ”BSF” så är de här bönder inte på sina gårdar utan de får åka till Siggesta gård där de bor tillsammans och dejtar sina utvalda brevskrivare. Det härliga med det här är ju att alla bönder som presenteras i ”Bonde söker fru” får hjälp med att hitta kärleken. Så var det ju inte i början, då följde vi bara de fyra bönderna som fick flest brev, de andra fick dejta vidare på egen hand”, skriver Linda Lindorff på sin blogg.

I samma veva levererar hon en tråkig nyhet för alla som älskar att få se böndernas jakt på kärlek. Spinoff-serien ”Kärlek åt alla” ska nämligen läggas ned efter denna säsong.

Hur som helst så är det nu dags för ”Kärlek åt alla” att ge plats åt något annat. Årets säsong är alltså den sista. Det beror inte på att TV4 inte vill ha det, för det här programmet går som tåget på Play och är ett av de största, utan att det ibland blir lite krångligt att göra alla bönder som presenteras av olika skäl. Jag älskar ”KÅA” och har alltid gjort. Älskar att jag får hjälpa alla. Tyckte det kändes lite jobbigt i början när vissa bönder skulle få klara dejtandet själva och blev så glad det jag fick veta att vi skulle följa alla bönder”, skriver hon.

Söker nya ”bondeformat”

Sedan uppmanar hon sina följare och läsare att skicka in egna idéer på andra spinoff-serier kopplade till ”Bonde söker fru” som man skulle kunna göra.

Nu är den eran förbi och det är förstås lite ledsamt men jag tror också att det är för det bättre. Jag vet att det måste ske och känner också att det vore kul med ett nytt bondeformat att sända på Play. Det finns många idéer redan så låt se vad vi landar i”, skriver hon.

Det var bara häromdagen som hon presenterade ett nytt bondeprogram där hon ska hälsa på bönder och deras kärlekspartners som tidigare varit med i programmet, par som gift sig och skaffat barn.

Bonde söker fru-deltagarna 2023. Foto: TV4
Bonde söker fru-deltagarna 2023. Foto: TV4

I tider då TV4 och andra kanaler lägger ner många program så har jag glädjen att meddela att vi nu gör ett extra bondeprogram. Genom år har vi haft ett 20-tal bröllop och fått ett 50-tal bondebäbisar. Det är så klart värt att firas. Därför har TV4 bestämt att vi nu gör ett helt barn – och bröllopsspecial. Som en dröm ju att få åka tillbaka ut på gårdarna och möta par från förr och hänga med deras urgulliga barn”, skriver hon på bloggen.

Vi får se vad allting landar i, som Linda själv skrev. Det verkar i alla fall fortfarande finnas ett stort intresse för programmet och folk älskar när ett nytt koncept får liv.