Matilda och Sami fick 7 barn – så ser Familjen Annorlunda ut idag

Matilda Nikula med familjen, från programmet Familjen Annorlunda.

Foto: TV4

När Matilda och Sami Nikula gjorde debut i ”Familjen Annorlunda” var de säsongens största familj med tio, varav sju gemensamma. Åtta år senare har det hänt en hel del i familjen från Hallstahammar.

I TV4-programmet ”Familjen Annorlunda” fick tittarna en inblick i familjer med större barnkonstellationer än genomsnittet, och hur de navigerade i sina kärleksfulla men ibland kaotiska vardagsliv.

Familjen Nikula från Hallstahammar hade nio barn när de debuterade i den åttonde säsongen. Förutom pappa Sami Nikula och mamma Matilda Nikula bestod familjen av följande nio barn: Emilia, Max, Stella, Ivan, Helmi, Bonnie, Pim, Aulis och Sia.

När de träffades hade Matilda dottern Stella sedan tidigare och Sami hade Max och Emilia. Under deras andra säsong föddes det tionde barnet och deras sjunde gemensamma – Frasse.

LÄS MER:
* Maria Carlsson fick trillingar maken Bob – så lever ”Familjen Annorlunda” 15 år senare

Så lever Sami och Matilda Nikula idag

Att balansera äktenskapet och livet som 10-barnsföräldrar skulle visa sig för svårt för Sami och Matilda. År 2018 valde de att separera och gå skilda vägar. Sami blev kvar i Hallstahammar med barnen, medan Matilda flyttade till Gotland.

Under perioder har barnen bott hos Matilda på Gotland, men nu bor de flesta av dem huvudsakligen hos sin pappa. I en intervju med Hänt från 2023, berättade Sami att hans mellersta dotter, Pim, nyligen hade testat livet på Gotland men valt att flytta hem igen till honom och sina syskon.

– Vi har delat på barnen lite grann här, endel av barnen är ju på Gotland och sen när de är färdiga där så kommer de hem och så åker nästa gäng dit.

Sami har hittat kärleken på nytt och har varit förlovad med fästmön Natalie i tre år.

Nyligen stod hans namn i tidningen av en annan anledning än tv-serien. Han var nämligen först på plats efter en skjutning i i Hallstahammar.

– Jag stannade bilen, hoppade ur och sprang fram till killen. Han var fortfarande vid liv. Jag skrek till min dotter att ringa ambulans medan jag gjorde hjärt-lungräddning, säger Sami Nikula till TV4 Nyheterna och fortsatte:

– Han sa ingenting. Han var inte så pass kontaktbar. Vi hade bara ögonkontakt.

LÄS MER:
* Carola Wetterholm fick 9 barn med exmaken Per – 14 år senare har ”Familjen Annorlunda” vuxit upp

Så ser barnen ut idag

Nu var det åtta år sedan familjen gjorde debut i det populära programmet. Och barnen har hunnit växa en hel del på de åtta åren.

Ivan Nikula

Sonen Ivan Nikula, hả gått i sin pappas fotspår och är intresserad av tyngdlyftning. Här är en bild från hans senaste födelsedag, när han fyllde 16, i januari 2024.

GRATTIS på dagen din Ivan Nikula”, skriver Sami.

Helmi Nikula

Helmi är idag 15 år gammal, när hon fyllde 14 skrev Sami några starka ord om dottern.

En sak är säkert…hon vet värdet av sig själv, hon går sin egen väg och en mer viljestark person får man leta efter.

Såhär ser hon ut idag:

Foto: Facebook/Sami Nikula

Pim Nikula

Förra året testade Pim att bo hos mamman Matilda. Men efter ett tag flyttade hon tillbaka till Sami.

– De har ju gått avlöst varandra litegrann, flyttat dit och flyttat hem igen. Och hon var sist ut. Hon ville prova vingarna där borta men ja, det blev som det blev. Alla mina och Matildas gemensamma barn bor hos mig nu. Så hon har ju inga barn där nu, berättade Sami för Hänt, 2023.

Nedan är en bild på dottern från 2022. När Sami misstänkte att hon hade drabbats av postcovid.

Aulis och Frasse Nikula

Dottern Aulis och yngsta sonen Frasse är 11, respektive 7 år gamla. Förra året fick de fira en gemensam födelsedag som pappa Sami skrev om på sin Instagram.

 ”Tiden går fruktansvärt fort när de är små.

Sia Nikula

Det näst yngsta barnet, Sia Nikula har hunnit fylla tio år. Men på sin nioårsdag hade hon en speciell önskan vad gällde födelsedagsmaten.

Och som traditionen är, fick hon välja maten idag. Trodde att det skulle bli en halv dag vid spisen men det blev…McDonalds.” 

Sami är någorlunda återhållsam vad gäller bilder på sina barn – men i familjefotot nedan syns några av barnen som inte har nämnts ovan.

Emilia, Max, och Bonnie.

För den som vill fortsätta grotta ner sig i hur familjen lever idag finns Samis Instagram länkat nedanför:

Sami Nikula: https://www.instagram.com/p/C1PZLoFING4/

Så stora alla har blivit! 

Det var en fröjd att följa era liv i ”Familjen Annorlunda”!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev




Exit mobile version