Foto: TV4

Melinda Jacobs uppdatering om dottern Izadoras mående

Melinda Jacobs och Martin Erikson var nyligen med om en traumatisk upplevelse. Deras ett-åriga dotter Izadora hade råkat svälja ett batteri och blev inlagd på sjukhus med respirator. Nyligen gästade föräldrarna Nyhetsmorgon för att varna andra om faran – och gav en uppdatering om dotterns mående.

I januari 2023 blev Melinda Jacobs och Martin ”E-type” Erikson föräldrar för första gången tillsammans. De delade den glädjande nyheten om att de hade fått en liten flicka, dottern Izadora, och lyckan var stor.

Men nu har paret stått inför svåra utmaningar de senaste veckorna. Melinda delade en bild på dottern som låg i sjukhussängen kopplad till en respirator. Dottern hade råkat svälja ett batteri som fastnade i halsen och behövde akut vård.

Dottern Izadora syns i Nyhetsmorgon

När makarna nu gästar ”Nyhetsmorgon” en dryg vecka efter att ha delat med sig av den otäcka händelsen kommer de med en glädjande överraskning – dottern Izadora är med i sändningen.

Hon springer omkring, full av energi, medan föräldrarna har en mer allvarlig stämning runt sig.

De är nämligen där för att varna andra föräldrar om farorna med att ha batterier liggandes runt omkring huset och berättar att just den typen av batteri som dottern svalde (knappcellsbatterier), är extra farliga då de lättare kan fastna i halsen.

Enligt barnläkaren Jonas F. Ludvigsson, som gästar sändningen bildes en kemisk reaktion när batteriet kommer i kontakt med saliv som i sin tur fräter insidan av halsen.

Melinda Jacobs ord om Izadoras mående

När Melinda och Martin pratar om den allvarliga situationen syns Izadora springa runt i studion. Hon dricker från glasen på bordet och räcker dem sedan över till sina föräldrar, samtidigt som hon har svårt att sitta still – precis som många barn gör. Dottern verkar må bra, och Melinda bekräftar även att läget har förbättrats avsevärt nu.

– Barn läker så otroligt fort. Hon mår bra idag, men vi vet inte, 90 procent av barnen som råkar ut för detta får ju en livslång skada, en förträngning i matstrupen. Men det är för tidigt att säga än, så just nu får hon mest mosad mat och så kommer vi att stegra det med tjockare mat och till slut bitar för att se, säger Melinda i programmet och fortsätter:

– Men än så länge är det ju ett sår i matstrupen så vi får avvakta lite.

Martin Eriksson instämmer och säger att han känner sig lyckligt lottad över att det inte slutade värre.

– Samtidigt så vill jag bara säga att i den här oturen att det har hänt, så har iallafall jag kommit till det ett skede där jag känner ”Vilken jädra tur vi har haft i den här oturen”, säger Martin Erikson.

Vi är så glada över att se att Izadora mår bättre nu.

LÄS MER:
* Melinda Jacobs och E-types dotter kopplad till respirator
* Martin ”E-Type” Eriksons lyxköp veckor innan bröllopet med Melinda Jacobs – sanslösa prislappen på nya vrålåket