Nya stora oro för Leif GW Persson – efter omtalade bilderna i ”Sveriges Mästerkock”

Onsdagens avsnitt av Sveriges Mästerkock gästade av ingen mindre än den folkkäre kriminologprofessorn Leif GW Persson.

Men bilderna på Leif har gjort tittarna oroliga.

”Sveriges Mästerkock” har med sina 14 säsonger kvalificerat sig som en av TV4:s långkörare.

Årets säsong tog fart i januari 2024 och efter att ha tagit sig igenom audition och kvalvecka var det till slut 12 deltagare som tog sig hela vägen till de eftertraktade platserna i mästerkocksköket.

Sedan dess har tolv blivit åtta.

Under onsdagens avsnitt fick deltagarna i huvuduppgift att laga en klassisk biff Rydberg. Tiden? Ja, den var oändlig. Men med en liten hake, såklart.

Framme vid juryn var det enbart plats för sex stycken tallrikar, och de två som inte lyckades knipa en av de platserna gick direkt till eliminering – utan att juryn ens smakat på deras rätter.

– Det suger ju! Nu kommer de inte ens smaka på min rätt, min första Rydberg är bara to waste, sade Josefine Freij som var en av de om inte hann knycka en plats.

Leif GW Persson gästar Sveriges Mästerkock

Efter huvudtävlingen fick fyra amatörkockar göra upp i en elimineringstävling på temat vilt och på plats var ingen mindre än Leif GW Persson som gästdomare.

Under avsnittet försöker juryn gång på gång skrämma deltagarna med att Leif kommer att vara hård i sin bedömning. Något även deltagarna fasar för.

– Leif kommer säga exakt vad han tycker, och det är ju lite läskigt va. Man vill ju gärna att han ska gilla en, säger Josefine Freij i programmet.

Men att såga amatörkockar har han inget intresse av, det berättade han redan i höstas när han medverkade i Nyhetsmorgon.

– Nej, jag tycker inte om att såga folk. För vadå, att de lagar aningens sämre mat? Det tycker jag verkar befängt. Alla lagade alldeles utmärkt mat. Själva sågningarna fick de ordinarie domarna sköta, sade GW när han gästade Nyhetsmorgon under hösten.

Många tittare har längtat efter Leifs entré i mästerkocksköket. När Nöjeslivet under hösten skrev om GW:s avslöjande var det många tittare som hörde av sig med glada hurrarop.

”Det vill jag inte missa. Sveriges bästa GW”, skrev en person då.

”Det får jag inte missa”, skrev en annan.

”Å så kul”, skrev en tredje.

”DÅ sitter jag som klistrad limm framför tv”, skrev en fjärde.

Tittarnas stora oro efter bilderna på Leif GW Persson

Men efter onsdagens avsnitt råder det delade meningar om hans inhopp.

Många tittare älskade att se honom i sammanhanget, men bilderna på Leif har också fått många tittare att höja på ögonbrynen.

”Gillar GW, men i Sveriges Mästerkock vet jag inte vad han tillförde. Såg inte ut att må så bra”, skriver en person på Nöjeslivets Facebooksida.

”Han ser trött ut bäste GW. Han ska ta de lite lugnt tycker jag”, skriver en annan.

”Så trött och uttråkad”, skriver en tredje.

”Men hur kan dom ha med honom, verkar vara frånvarande”, skriver en fjärde.

Bäste Leif! Vi önskar dig det bästa.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev