”Mästerkock”-Jimmys kaxiga svar – efter Steffos personliga fråga: ”Kanske säger något om…”

Steffo Törnquist ställer Jimmy Guo mot väggen.

Men ”Sveriges Mästerkock”-profilens kvicka replik får hela studion att skratta.

Det blev en rafflande säsong av TV4-succén ”Sveriges Mästerkock”. Deltagarna levererade på absolut toppnivå och programmet väckte stort intresse hos tittarna.

I den avgörande finalen var det till slut Adam Thulin som gick vinnande ur striden och korades till segrare.

Men även Jimmy Guo, som slutade på en hedrande andraplats, gjorde stor succé och hyllades för sin insats i programmet.

LÄS MER: Jimmy Guo i Sveriges mästerkock: Allt om finalen, jobb, partner och recept

Jimmy Guo
Foto: TV4

Jimmy Guo i ”Sveriges Mästerkock”

Det har nu gått några veckor sedan det sista avsnittet sändes. Men ”Sveriges Mästerkock”-profilerna fortfarande flitigt i tv-rutan.

Under fredagen fanns bland annat Jimmy Guo på plats i Nyhetsmorgon för att laga mat. Det bjöds på allt från lankesisk kycklinggryta till smarta knep om hur man bäst öppnar kokosnötter.

Under programmets gång fick Jimmy också frågor kring det stora äventyret han nyss avslutat.

– Det är ju faktiskt en dröm att få ha varit med i programmet bara. Jag har tittat på det så många år och tycker att det verkligen har berört mig som tittare väldigt mycket. Nu är det så himla roligt att man känner att man har berört andra genom sin egen medverkan, det är väldigt känslomässigt, säger Jimmy Guo i TV4:s Nyhetsmorgon.

LÄS MER: ”Mästerkock”-Adams ärliga ord om relationen till konkurrenten Jimmy – månader efter inspelningarna

jimmy guo, nyhetsmorgon
Foto: TV4

Jimmy Guos kaxiga svar

Men givetvis är många också nyfikna på framtiden. I en tidigare intervju med Nöjeslivet har Jimmy Guo berättat om sin debutbok ”Mitt kinesiska skafferi” och vad han har tagit för karriärsbeslut i framtiden.

Även i Nyhetsmorgon kommer frågan på tal. Programledaren Steffo Törnquist är då nyfiken på hur Jimmy tänker kring framtiden och kocklivet. Men svaret är han knappast beredd på!

Den 30-årige kocken berättar att han fortfarande håller på att bestämma sig, men att det kanske dröjer lite innan han kliver in i restaurangvärlden igen. Sedan avslutar han med ett kaxigt svar om det nyblivna kändisskapet i tv-rutan.

– Ställer jag mig i ett restaurangkök just nu så kommer det inte bli så mycket annat. Jag vill nog faktiskt fokusera på att få min bok klart just nu och sen inspirera folk till att laga mat. Jag tror faktiskt att jag är bättre framför kameran än bak i köket, säger Jimmy.

De sista orden får Steffo och programledarkollegan Sofia Geite att brista ut i skratt. De konstaterar sedan att Jimmy ju trots allt är grym i köket.

– Det kanske säger något om hur bra jag är framför kameran. Nej jag skojar bara, säger Jimmy Guo och skrattar.

Här kan du se hela klippet.

Det ska bli så spännande att följa din fortsatta resa, Jimmy. Vi håller tummarna för dig – dela om du håller med!