Jimmy Guo Sveriges mästerkock: Jobb, partner, final och recept
Jimmy Guo, Sveriges mästerkock

Jimmy Guo i Sveriges mästerkock: Allt om finalen, jobb, partner och recept

Finalen i Sveriges Mästerkock står för dörren, och kvar är två riktiga tittarfavoriter i form av Adam Thulin, 21, och Jimmy Guo, 30. Endast en av dem kan bli Sveriges mästerkock 2022, och därmed vinna ett kokbokskontrakt och 250 000 kronor. 

Men trots att de är varandras största motståndare så har en fin vänskap utvecklats. Det visar Jimmy Guo på Instagram. Nu är många nyfikna på den 30-årige Jimmy som kan bli Sveriges näste mästerkock. 

Vem är Jimmy Guo?

Jimmy Guo är en av finalisterna i Sveriges mästerkock 2022. Han är 30 år gammal och bor på Södermalm i Stockholm. Jimmy är uppvuxen i Södertälje och har även bott i London i tre år. Jimmys båda föräldrar kommer från Kina

Jimmy Guo i Sveriges mästerkock.
Jimmy Guo i Sveriges mästerkock. Foto: TV4

Jimmy Guo jobb

Vad jobbar Jimmy Guo med?

Det är lätt att tro att Jimmy Guo arbetar på krog eller med mat i någon form. Till vardags arbetar han dock med något helt annat. Jimmy är nämligen copywriter och tillbringar dagarna med att skriva reklamtexter.

För Nöjesguiden har Jimmy berättat att han bland annat jobbat för tidningen King och för H&M

Att Jimmy Guo sökte till Sveriges mästerkock har han sina vänner att tacka för. Det var nämligen de som peppade honom att söka, då han i bekantskapskretsen är känd för att laga god mat. 

Jimmy blev snabbt en favorit både hos juryn och hos svenska folket. Efter en tuff semifinal lyckades han tillsammans med Adam Thulin slå ut Helena Ekman, som var en förhandstippad vinnare tills hon fick lämna.

LÄS MER: Allt du inte visste om Helena Ekman i Sveriges mästerkock 2022

Jimmy Guo restaurang

Det stora intresset för matlagning fick Jimmy Guo och hans kompisar att spontant starta en pop up-restaurang med inriktning på nudlar en kväll när de var uttråkade i januari.

Pop up-restaurangen fick namnet Noods. De hade öppet en kväll, och Jimmy och hans vänner sålde slut på allt. 

Jimmy Guo i Sveriges mästerkock 2022.
Jimmy Guo är en av finalisterna. Foto: TV4

Jimmy Guo mode

Att mästerkocksfinalisten Jimmy Guo har ett stort intresse för mode undgår nog ingen. På onsdagar ses han ofta bära färgglada eller mönstrade outfits i tv-rutan, ofta matchande plagg.

I en intervju med tidningen Café har han berättat att Tracksuits är hans grej, och nästan det enda han bär nu för tiden. 

Jimmy i Sveriges mästerkock

Många är nyfikna på vad som sker bakom kulisserna på Sveriges mästerkock, och Jimmy Guo har varit generös med att avslöja en del.

– Det är ett jätterättvist upplägg, det är jättesmart. Jag tycker att juryn är duktiga, de kollar på uppläggningen, de kollar på proportionerna och hur man har tänkt. Så smakar de på såserna och så får man då alltid steka på en extra bit kyckling eller så till exempel så de kan smaka på den, sa Jimmy Guo till Hänt tidigare. 

LÄS MER: Efter tårarna i ”Sveriges mästerkock” – tittarfavoriten Adams starka reaktion efter juryns nya dom

Jimmy Guo partner

Är Jimmy Guo singel?

Då Sveriges mästerkock är ett av de mest populära programmen på tv just nu är det många som är nyfikna på Jimmy Guos privatliv

I en intervju med Nöjeslivet har finalisten berättat att han är singel och att han trivs med det. 

 Jag är väldigt singel. Jag har inte hunnit med så mycket annat. Det vore kul förstås om det blev någon romans men det har funnits väldigt lite tid till det, säger han till Nöjeslivet.

Recept Jimmy Guo

Den som spanat in Jimmy Guos Instagram vet att han ofta delar med sig av sina tips i köket. Du hittar flera av hans recept på Instagramkontot Jimmyguo, samt på koket.se

LÄS MER: Mästerkock-Anjas ärliga ord om Jimmy – verkliga relationen bakom kulisserna: ”Anmärkningsvärt”

Final i Sveriges mästerkock

Finalen av Sveriges mästerkock 2022 sänds onsdag 6 april på TV4. Jimmy Guo tävlar mot Adam Thulin, 21 år från Katrineholm.

Dela gärna artikeln med fler som gillar Jimmy Guo och hans kreativa recept.