Foto: TV4/Instagram

STORT GRATTIS: Anders Pihlblad fyller 56 år – hinten till maken Henrik Alsterdal inför födelsedagen

TV4-stjärnan Anders Pihlblad fyller 56 år.
Han hoppas fira med nära och kära i helgen – däribland självklart maken Henrik Alsterdal.
– Henrik har gått runt och sett klurig ut så det är möjligt att det väntar en överraskning, skriver Pihlblad till Nöjeslivet.

Anders Pihlblad profilerade sig tidigt som politisk expertkommentator och reporter i TV4:s nyhets- och morgonsändningar. Han är numer också profilerad programledare i kanalen, och dyker med jämna mellanrum som värd för Nyhetsmorgon. Där leder Pihlblad sändningarna med trygg hand.

Journalisten, som är uppväxt i Visby och Norrköping, har dessutom gett ut två böcker, och programlett partiledardebatter.

Men framför allt är Pihlblad pappa – och när han för några år sedan ombads recensera sig själv som sådan, blev svaret:

– Snäll. Noga med att de gör sina läxor. Men om jag säger något och de har ett annat förslag, så vet de att det alltid går att diskutera saken, har Pihlblad berättat för Norrköpings Tidningar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Pihlblad har två barn tillsammans med maken Henrik Alsterdal, också han profilerad TV4-programledare (”Efter fem” med mera).

Firade 10-årig bröllopsdag med TV4-kollegan Henrik Alsterdal: ”Varje dag gör han mig glad”

Efter att ha träffats på TV4:s julfest slog det gnistor mellan Pihlblad och Alsterdal som sedan dess hållit ihop. Förra året firade de någonting mycket speciellt tillsammans: nämligen att det var exakt tio år sedan de knöt hymens band och gifte sig!

Tennbröllopet uppmärksammas av de båda i sociala medier där de också fick ta emot massvis av gratulationer från såväl vänner som kollegor och tv-tittare.

– Idag är det tio år sedan vi sa JA i svenska kyrkan i Palma. Det har varit de roligaste och finaste åren i mitt liv. Varje dag gör han mig glad, skrev Henrik Alsterdal då, på Instagram.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Och Anders har nu all anledning att fira igen.

På onsdagen den 21 februari fyller tv-profilen nämligen 56 år.

Födelsedagen i Nyhetsmorgon – makens plan för Pihlblad i kulisserna

Nu berättar han hur planerna ser ut inför firandet. Det kommer att skjutas fram emot helgen – bland annat eftersom han sänder ”Nyhetsmorgon” tillsammans med Soraya Lavasani på onsdagsmorgonen.

– Jag firar genom att gå upp i ottan och sända Nyhetsmorgon med min fina kollega Soraya. Firandet med familjen sparar vi till helgen. Då kan vi fira både sportlov och födelsedag, skriver Anders Pihlblad i ett meddelande till Nöjeslivet.

Samtidigt misstänker Pihlblad att maken har någonting i kikaren med anledning av bemärkelsedagen.

– Henrik har gått runt och sett klurig ut så det är möjligt att det väntar en överraskning. Jag har hintat om att kombinationen champagne och jordgubbar är oslagbar…

Vi önskar dig stort grattis på din dag, bäste Anders!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev