Det lagas mängder med mat i Sveriges Mästerkock.
Men vad händer egentligen med all den mat som tillagas i programmet – och de råvaror i det proppfyllda skafferiet som inte kommer till användning?
Här har du svaret.
Sveriges Mästerkock började visas i Sverige i januari 2011. Sedan dess har en rad amatörkockar kammat hem en vinst i form av ett kokbokskontrakt och 250 000 kronor.
Just nu är det populära matlagningsprogrammet i full gång och varje vecka bedömer en jury, bestående av smakexperten Mischa Billing, krögaren Tom Sjöstedt och stjärnkocken Tommy Myllymäki, deltagarnas mat.
Under onsdagens avsnitt var det däremot inte alla som fick sin mat testad.
Josefin Freijs besvikelse i Sveriges Mästerkock
Under själva huvudtävlingen fick deltagarna i uppgift att laga en biff Rydberg. Tiden de har på sig? Mja, just den här gången oändligt med tid. Men det finns såklart en hake.
Framme vid juryn finns det bara plats för sex stycken tallrikar, och de två som inte hinner knipa en av platserna hamnar direkt i eliminering – utan att juryn ens smakat på deras rätter.
– Det suger ju! Nu kommer de inte ens smaka på min rätt, min första Rydberg är bara to waste, säger Josefine Freij som är en av dem som inte lyckas ta en av de sex platserna och där med automatiskt skickas till elimineringen.
Det händer med maten som blir över i Sveriges Mästerkock
På tal om waste. Vad händer egentligen med all den magnifika mat som lagas i Mästerkocksköket och som juryn inte smakar på?
Nu förklarar produktionen vad de gör med alla de rätter som vecka efter vecka tillagas i Sveriges mästerkock.
”Produktionspersonal får provsmaka och äta upp mat. Vi försöker alltid tänka på att ta vara på mat och råvaror i största möjliga mån”, säger Sara Johansson, exekutiv producent för Sveriges mästerkock till Tv4.
Vem tycker du ska vinna Sveriges Mästerkock 2024? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.