Foto: TV4

Oväntade lögnen i Mästerkocken inför alla – så blir tittarna blåsta framför ögonen av TV4

Sveriges mästerkock-juryn smakar av maträtt efter maträtt – i vecka efter vecka.
Men maten smakar inte exakt som den framställs i tv-rutan.
– Det är en väntan, säger Alicia Andersson till Hänt.

19-åriga Alicia Andersson, som till vardags jobbar i café, är en av deltagarna i ”Sveriges mästerkock” 2024. Tv-tittarna har tidigare också kunnat få ta del av hennes matkunskaper då hon medverkade i ”Sveriges yngsta mästerkock” för ett par år sedan.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Men nu är det alltså ”Sveriges mästerkock” som gäller för talangen, som kvalat sig vidare i tävlingen.

Alicia Andersson vidare till topp 12 i Sveriges mästerkock

Nyligen stod det klart att hon nått en av de åtråvärda platserna bland topp tolv. Detta blev hon förstås mycket glad för.

– Helt sjuk känsla att jag har lyckats ta mig såhär långt. Hoppas ni vill följa min resa i mästerkocksköket, skrev Alicia på Instagram efter att det stod klart att hon klarat sig vidare till topp tolv.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Nu gäller det för Alicia och de andra deltagarna i programmet att plocka fram sina allra bästa receptkunskaper i Mästerkocksköket. Temperaturen i tävlingen skruvas upp – och enligt Alicia har deltagarna inte alls mycket tid på sig att förbereda sina rätter när de väl fått veta vad uppdraget är från juryn. Som precis som i fjol består av Tom Sjöstedt, Micha Billing och Tommy Myllymäki.

– Det är lite längre tid än vad som syns, men det är inte så lång tid. Man får ju inte använda sin telefon heller så det är bara ur huvudet. Och vi får inte diskutera med varandra eller ge varandra tips, säger Alicia till Hänt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Vad tv-tittarna dock inte vet, är att juryn oftast får smaka av deltagarnas mat då den blivit kall (!) – åtminstone den delen som syns i tv-rutan. Detta avslöjar Alicia nu, och det finns en rimlig förklaring.

Juryn smygsmakar nämligen maten direkt när den är uppvärmd, men detta kommer inte med i programmet.

– Det är en väntan mellan att vi är klara och avsmakningen så allas mat är redan kall. Så vi gör alltid extra mat av allting, som de testar direkt. Vi får inte se när de smakar då. Så allting är varmt när de testar det för första gången! säger Alicia.

”Grät väldigt mycket”

I ”Sveriges mästerkock” uppstår också massor av känslor då deltagarna inte har oceaner av tid på sig att färdigställa sina rätter i köket.

För Alicia blev det för mycket redan i premiären.

– Jag blev lite chockad för i det första avsnittet grät jag väldigt mycket för att det var så mycket känslor men det kom inte med i programmet. Det blev jag chockad över men det var lite skönt också, säger Alicia Andersson till Hänt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

”Sveriges mästerkock” sänds på onsdagar klockan 20.00 våren 2024 i TV4.

Vad tycker du om programmet? Vem tror du kommer gå långt i tävlingen? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev