TV4 borde lägga ned ”Renées brygga” efter den här säsongen – nu är det dags att ta farväl av tittarfavoriten

Renées brygga tog ikväll avsked av tittarna för den här säsongen.

Kvar finns egentligen bara en tanke – är det kanske dags för TV4 att lägga ned programmet för gott?

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Under åtta avsnitt har vi nu fått följa med till Renée Nybergs brygga ute i Stockholms skärgårds sommaridyll.

I varje avsnitt avsnitt har vi fått stifta djupare bekantskap med mängder av svenska kändisprofiler. Det har bjudits på mycket skratt, men även en hel del tårar och svåra samtal.

Men inte minst har vi fått lära känna Renée Nyberg desto mer. Och för varje avsnitt hon gjort blir det bara tydligare och tydligare vilken fantastiskt inkännande och sympatisk person hon är.

Jag kan inte tänka mig någon som skulle göra jobbet bättre än Renée, åtminstone inte i det där programformatet.

Renée Nyberg har en otrolig förmåga att få alla sina gäster att känna sig inkluderade. Samtidigt så lyckas hon med konstformen att locka fram alla de där intressanta livshistorierna från de som gästar hennes brygga.

Jag är övertygad om att många programledare skulle kämpa med att försöka få ut innerliga och fina samtal tillsammans med artister, skådespelare, politiker och idrottsstjärnor – alla på samma brygga.

Men Renée skapar en så trygg och gemytlig stämning att varenda gäst känner sig välkommen och villig att öppna upp om i stort sett vad som helst.

Renée Nyberg i Renées brygga
Renée Nyberg. Foto: TV4

Magiska avslutningen på säsongen

Under tisdagskvällen var det final för ”Renées brygga” – och vilken final det blev.

På något vis så lyckades produktionen pricka in en av sommarens få soliga dagar, tänk vad man längtar till sommaren ändå.

I programmet fick vi se trollkarlen Carl-Einar Häckner, skidåkaren och entreprenören Jon Olsson, samt förstås den fantastiskt karismatiska skådespelaren och teaterchefen Eva Rydberg.

Det bjöds på trolleritrick, vattenskidor på ett ben och fina samtal hela gänget i mellan. Trots ett till synes omaka gäng så lyckades Renée ännu en gång att para ihop allihopa och skapa en riktigt vänskaplig stämning mellan dem. Det här var nog det finaste avsnittet på hela säsongen.

Om det blir en ny säsong till nästa år återstår att se. Men det är svårt att tänka sig att man kommer att kunna toppa denna säsong, och särskilt detta avslut på säsongen.

Så frågan är om TV4 kanske bara borde lägga ned Renées brygga för gott?

Vad tyckte ni om programmet? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Renées brygga
Foto: TV4
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev