Foto: TV4

Så övertalade Anders Lundin egentligen Olivia att stanna i Robinson – det fick tittarna inte se

Olivia Lindegren övervägde att hoppa av ”Robinson” redan första dagen. Även senare i tävlingen ville hon åka hem – men då övertalade programledaren Anders Lundin henne att stanna kvar.

– Det var det som vände allting, säger hon i programmet.

Finalveckan närmar sig i ”Robinson” och deltagarna blir allt färre. En av de som har chansen att ta sig hela vägen till målet är 27-åriga Olivia Lindegren.

Det kunde däremot ha blivit så att hon lämnade tävlingen självmant tidigare under säsongen. Göteborgaren övervägde nämligen att ge upp redan första dagen.

Läs mer: Tittarna rasar efter bråken i Robinson – starka orden om deltagaren: ”Aggressionsproblem”

Första natten låg hon och grät och hade hög puls.

Hon kände samma känslor som hon kände för första gången för 6-7 år sedan. En panikångestattack som triggades av stress – då var det på jobbet, nu på den öde ön.

– Från den dagen har jag haft en jäkla lång väg tillbaka till att prata framför folk. Det var så illa ett tag att jag inte kunde sitta framför min familj och äta mat utan att jag tyckte att det var jobbigt, berättar Olivia i programmet.

Hon öppnar upp om det här medan hon, Alma Skoog och Maureen Asic äter en tacomiddag med Anders Lundin – något de vann som ett pris.

Olivia och Anders i Robinson
Olivia och Anders under middagen i ”Robinson”. Foto: TV4

Olivias ärliga erkännande

Olivia berättar då att hon gått till psykologer och i KBT i flera års tid.

– Jag såg väl hela det här äventyret som mitt slutprov. Nu ska jag bevisa för världen och mig själv att jag kan det här. Klipp till första dagen när vi står vid sandsäcksduellen och jag ser alla deltagarna. Jag känner bara ”nej nej nej”. Jag var väldigt nära på att bryta hela äventyret. Jag var en sån bit ifrån att packa ihop och åka hem igen, säger hon.

Det som fick henne att ändra sig och plötsligt inte vilja åka hem var faktiskt Anders. Det var hans förtjänst att hon ville vara kvar. Efter ett samtal mellan de två valde Olivia att fortsätta med äventyret.

– Jag hade bestämt mig för att åka hem, och så kommer Anders fram till mig dag två eller tre och säger många fina ord. Det var det som vände allting. Hans ord och hans stöd gjorde att jag kände att okej, jag kan stanna en dag till i alla fall, berättar hon.

Alla blir väldigt rörda, särskilt Anders. Han fäller till och med en liten tår när han hör Olivias historia.

Anders Lundin gråter
Anders Lundin rörs till tårar av Olivias berättelse. Foto: TV4

Vad modigt att du vågade berätta, Olivia. Det kan inte vara lätt att leva med det. Starkt att du tog dig igenom ”Robinson” ändå.

Bra och fint gjort av Anders också. Vilket bra stöd du är för deltagarna.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev