Sanningen bakom Charlottas Hedlunds läggmatch – därför ville hon lämna Robinson egentligen

I årets säsong av ”Robinson” har tittarna fått se en hel del läggmatcher.

När Charlotta ställdes mot Simone i en avgörande duell valde hon att kliva av.

Nu berättar hon anledningen.

– Hon vill det här mer än mig och jag vill inte ta det ifrån henne, säger Charlotta i ”Gränslandet”.

Efter en örådsduell i slutet på förra veckan skickades Fredrik Bolander, Alexander Strandberg, Simone Sjöström, och Charlotta Hedlund till ”Gränslandet”.

Men det dröjde inte länge innan Fredrik valde att lämna självmant. I en intervju med Nöjeslivet berättade han om beslutet.

– Egentligen är det privat, men jag hade ganska mycket bakom mig hemma, som inte riktigt var löst när jag åkte dit. Det är någonting som jag kanske kommer ta upp längre fram eftersom det är så färskt egentligen. Det är ingenting jag kommer gå ut med offentligt, mer än att jag hade lite hemmaangelägenheten som var tvungna att lösas, förklarade Fredrik.

Därför valde Charlotta Hedlund att lämna Robinson

Och i senaste avsnittet var det ännu en som hade fått nog av livet på ön – Charlotta Hedlund.

Hon ställdes mot Simone i balanstrappan där den som förlorade behövde åka hem.

Men när duellen väl är igång väljer Charlotta att kliva ner.

– Ja, vad hände? Jag gick ner, jag ville inte spela ut Simone. Jag känner inte att jag vill ta hennes plats här. Jag vet att hon jättegärna vill vara här, medan jag försöker motivera mig att vara kvar och förstöra min kropp ännu mer. Hon vill det här mer än mig och jag vill inte ta det ifrån henne, förklarade Charlotta i programmet.

En av anledningarna till att Charlotta hade svårt att hitta motivationen att stanna kvar var att hon hade hemlängtan, då hon saknade sin pojkvän.

Kritiken mot Charlotta Hedlund

Men Simone kunde inte glädjas över vinsten.

– Det känns skitdåligt. Jag blir kvar här utan henne, så det är piss för min del. Men jag vet att hon saknar sin pojkvän och längtar hem supermycket så det är klart jag unnar henne det. Men det suger för mig, om det var nog segt här innan så lär det bli olidligt utan henne, säger Simone.

Under säsongens gång har vi fått se flera läggmatcher. För det mesta har det varit Fredrik Bolander och Rooble Gedi som har stått för dem.

Men att Charlotta väljer att lämna på det sättet är något som Alexander Strandberg har svårt att förstå.

– Jag tycker att det är tråkigt att Charlotta väljer att kliva av. Jag gillar inte läggmatcher, det finns så många andra som jag har varit här med som hade gett sin högra hand för att vara kvar, säger Alexander i ”Gränslandet”.

Du kan vara nöjd med din insats i Robinson Charlotta!

Vem vill du se komma tillbaka från Gränslandet?