Foto: TV4/TV4

Efter kritiken mot Zayeras agerande – nu tvingas hon försvara sig: ”Ingen verkar vilja lyssna”

I TV4:s pågående säsong av tittarfavoriten ”Robinson” har Zayera Khan hamnat i hetluften och kritiserats av tittarna.

Bland annat efter anklagelser om att hon ”mansplainade” under en diskussion om att bygga en flotte.

Nu slår hon tillbaka mot kritiken.

En del tittare har reagerat på Zayeras sätt att prata med de andra deltagarna när hon tog initiativet att föreslå en teknisk genomgång för att säkerställa flottens säkerhet och navigation.

De hade fått anvisningar men Zanyera ville förklara utifrån sin erfarenhet om vad hon ansåg vara viktigast.

– Några kanske lyssnar. Men det känns inte som det är relevant för de säger ”ja, vi vet inte vad vi ska göra,” säger hon i programmet.

– Jag tycker att vi ska följa anvisningen tills vi har en grundflotte Vi får inte hamna i ”övertänkar-mode” här nu. Det känns som du hamnar i ”övertänkar-modet,” påpekar Alma.

Här kan du se klippet:

”Jösses vad osmidig hon är!”

Efter programmet har många reagerat på sättet Zayera uttryckte sig under hela diskussionen.

Bland annat påstår en del att hon ”mansplainade” – ett begrepp som beskriver hur man på ett nedlåtande sätt förklarar någonting.

”Jösses vad osmidig hon är!,” skriver bland annat en tittare i Robinsons kommentarsfält på Instagram.

”Nej nej Zayera, det har inget att göra med att du inte är MAN, du ’mansplainar’ så bra ändå,” skriver en annan och en tredje kommenterar:

”Burr så jobbig hon är.”

Zayera slår tillbaka mot kritiken

Zayera svarade på kritiken genom att kommentera inlägget. Hon skriver bland annat att det är första gången hon blivit anklagad för att ”mansplaina”.

Hon förklarar då att hennes avsikt var att öka lagets chanser att lyckas i tävlingen.

”Första gången jag blir ”anklagad” för att mansplaina men någon gång ska väl vara första i livet. Det ni missar i klippet, eller kanske inte uppmärksammat är att jag tar initiativet och vill ha en teknik genomgång; jag är orolig för paddlingen och att flotten inte har testats,” skriver hon och fortsätter:

”Jag vill öka Lag Nords chanser att lyckas i tävlingen men det är svårt när ingen verkar vilja lyssna, eller ens tar egna initiativ eller förslag på HUR vi ska lyckas. Samarbete är ingen trolleri, det sker inte magiskt.”

Stöttas efter svaret

Det finns även de som håller med henne, och tycker att övriga deltagare borde ha lyssnat mer på det hon hade att säga.

”Jag tänker att oavsett vad man tycker om personen i stort så bör man lyssna när någon har kunskap att dela med sig! Laget hade gjort bra i att lyssna på dina kunskaper runt paddling. Heja dig!,” skriver en person som svar till Zayeras kommentar.

”Om jag vore dom så skulle jag lyssna mer på dom som har erfarenhet i att paddla (Zayera i detta läget) än dom som inte har det och ska vara bittra och ego,” skriver en annan och en tredje kommenterar:

”Ja, hon har kunskaper men ingen vill lyssna på henne.Hon är inte populär i gruppen för att hennes personlighet är för tungt. Sättet Alma och Lars tittar på henne är nästan skamligt avvisande.”

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev