Marko och Irma försvinner från tv-rutan – plötsliga beskedet om duons framtid

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Irma Lehtosalo

Foto: TV4

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och hans mamma Irma är inte bara familj. Numera arbetar de ihop och gör tv tillsammans.

Nu försvinner däremot den älskvärda duon oväntat nog från rutan.

Irma Lehtosalo, 68, har oväntat nog gått och blivit en av Sveriges hetaste och mest älskvärda tv-personligheter. Hennes genombrott har hon givetvis sin son, artisten och tv-profilen Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 48, att tacka.

Med deras gemensamma TV4-program ”Marko och Irma” tog de svenska folkets hjärtan med storm.

Läs mer: Anders Bagges intima invit till Irma – plötsliga draget inför alla: ”Hade jag varit singel…”

Tittarna har fått följa deras husbygge på Ingarö, strax utanför Stockholm, från planeringsstadiet till den färdiga byggnaden.

Marko och Irma. Foto: TV4

Till en början rev de Irmas gamla hus som hon bott i och byggde sedermera ett helt nytt boende till henne. Men det var inte bara renoveringar och hantverkshemligheter som visades i programmet.

Det bjöds på skratt, ilska, med- och motgångar, äventyr, gamla rövarhistorier och massor av annat.

Belönades på Kristallengalan

Tack vare Marko och Irmas genuinitet och värme har kanalen beslutat att förlänga programmet med en ny säsong.

– Jättekul, vi hade väldigt roligt när vi spelade in förra säsongen. Vi är väldigt glada för att det blir en säsong till då. Vi vet inte helt hundra procent vad vi ska hitta på, vi har lite idéer och så där. Men några konstiga och bra saker ska vi göra, absolut, har Marko tidigare berättat i Nyhetsmorgon.

Succén ledde också till att mor och son fick ta emot pris för ”Bästa realityserie 2023” på Kristallengalan tidigare i år.

TV4-programmet är inte den enda produktion som Marko och Irma gjort tillsammans. De var även högst delaktiga i den senaste säsongen av ”Smartare än en femteklassare”, som bytt kanal från SVT till Kanal 5.

Marko agerade programledare och Irma var hans side-kick och hittade på massor av spännande och märkliga bus.

De ersätter Marko och Irma

Nu är det däremot ett avslutat kapitel. Under fredagen gick Discovery+, som producerar ”Smartare än en femteklassare” ut med nyheten att säsong 2 programleds av två helt nya profiler.

Det är komiker- och skådespelarduon Klas Eriksson och Alfred Svensson som tar över programmet. Humorkillarna är mest kända för sin serie ”Leif & Billy” som går på SVT.

– Det ska bli så spännande och kul att få programleda ”Smartare än en femteklassare” tillsammans med Alfred. Jag tror det kommer bli en rolig och lärorik säsong, säger Klas Eriksson i ett pressmeddelande.

Alfred Svensson spelar Billy och Klas Eriksson spelar Leif i SVT:s ”Leif & Billy”. Foto: Instagram

I ett sms till Nöjeslivet skriver Discoverys presskontakt Johan Björck så här:

Marko programledde första säsongen med bravur. I den nya säsongen blir det två programledare, med Klas och Alfred. Delat programledarskap är dubbel glädje”.

Det görs även en annan förändring i programmet till nästa säsong. I stället för att bara en kändis ska vara med och tävla ska nu i stället två kända ansikten ställas mot varandra i varje avsnitt.

Programmet har premiär under våren.

Därför får inte Markoolio vara med

Marko Lehtosalo meddelar senare till Expressen att anledningen till att han inte kan vara med i Kanal 5-programmet i vår är att han helt enkelt är låst till TV4 och ”Marko och Irma” som sänds under samma tidsperiod.

– Mitt och mammas program, säsong 2 av ”Marko & Irma”, börjar också sändas nästa år. Det skulle ha krockat. De har samma sändningstid och man sitter i karantän med kontraktet på TV4, säger han.

Han säger också att han tycker det varit spännande att prova på att vara programledare – någonting han kan tänka sig att syssla lite med framöver.

– Jag vet inte… Ibland är jag inne och duttar på programlederiet. Det var väldigt roligt att göra ”Smartare än en femteklassare”. Jag och Tobbe Trollkarl gjorde ju ”Talang” för ganska många år sedan, tre år i rad. Det är kul att få lite avbrott från gigen, men musiken är mitt huvudjobb, säger han.

Ni har gjort ett otroligt jobb med ”Smartare än en femteklassare”. Ni är guld värda, Marko och Irma.

Lycka till i framtiden med allt ni tar er för.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version