Sven-Erik borde skickats hem när han går för långt – det SVT visar är både pinsamt och fel

Enda sättet att beskriva det som SVT visar i ”Hotell Romantik” under söndagen är som både pinsamt och opassande.

Att agera som Sven-Erik gör i programmet borde helt klart vara tillräckligt för att produktionen ska steppa in, och kanske till och med för att skicka hem honom.

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Samtycke och respekt är viktigt. Det är det nog ingen som missat år 2024, oavsett ålder.

Barn får lära sig i förskolan att alltid visa hänsyn till andra människor och vikten av personligt utrymme.

Det är en grundläggande kunskap som de allra flesta är högst medvetna om. Den som väljer att inte agera därefter gör det helt enkelt trots förståelsen om att det är fel.

Av den anledningen kan en människa som blottar sig eller går runt naken på allmän plats straffas. Exempelvis för förargelseväckande beteende eller sexuellt ofredande (6 kap. 10 § 2 st. brottsbalken).

Ingen har missat det här.

Vi är alla medvetna om det.

Trots det respekterar inte Sven-Erik de övriga deltagarna i Hotell Romantik utan väljer under söndagens avsnitt att klä av sig spritt språngande naken framför hela gänget. Något som gör flera av de andra medverkande obekväma.

Men inte nog med det.

I samband med att han tagit av sig kläderna ropar han också Marie Louise namn, som uppenbart tycker att det blir obehagligt. Hon säger direkt ”nej, alltså jag tittar inte,” innan hon viker undan åt andra hållet och går därifrån.

Marie Louise, Hotell Romantik
Foto: SVT

”Det blir osmakligt”

Sättet hon reagerar på och att han i efterhand går naken fram till henne trots att hon klart och tydligt visar att hon inte vill se hans könsorgan borde vara tillräckligt för produktionen att kliva in och sätta stopp för situationen.

– Att klä av sig naken och visa upp sig naken mitt framför damerna, och även för herrarna… som man så skäms man lite inför damerna när någon gör på det sättet. Det blir osmakligt helt enkelt. Det blir dålig stämning, säger bland annat Lasse i programmet.

– Hur kan man bete sig, känner jag bara? För vi har många som tyckte det var lite jobbigt, säger Lotta och även flera av de andra deltagarna uttrycker att det var opassande.

Sven-Erik, Hotell Romantik, Marie Louise
Foto: SVT

Sven-Erik själv verkar dock inte ha någon som helst förståelse för detta.

– Om man har stämning och har druckit ett glas vin och man åker och ska ha en trevlig kväll och en av grabbarna eller tjejerna slänger av sig kläderna, springer ner i Atlanten, tjoar och gör så här, livet är ju underbart. Nej det har jag ingen, överhuvudtaget, förståelse att någon kan stöta sig på, säger han.

Sven-Erik borde ha skickats hem

Men, snälla Sven-Erik, om du inte lärt dig det här ännu så kanske det är dags att du lär det dig nu: Ingen vill se din nakna kropp i ett sammanhang där den inte hör hemma.

Och kanske ännu viktigare: Om någon uttrycker att det är obekvämt, som när Marie Louise i detta fall bokstavligt talat säger ”nej,” så respekterar man det direkt. Inga frågor ställda.

3-åringar på förskolan vet det.

Alla vet det.

Du vet förmodligen det- men väljer trots den vetskapen att agera respektlöst och utan hänsyn till dina medmänniskor.

Det är inte bara osmakligt och pinsamt, utan rent av olämpligt.

Jag tycker att Sven-Erik skulle ha fått en ordentlig tillsägelse på plats, och kanske till och med skickats hem efter ett sånt övertramp.

Vad tycker ni om Sven-Eriks beteende? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev