Därför söker Anna, 72, kärleken i Hotell Romantik – efter svåra åren: ”Jag älskar karlar”

Hotell Romantik är programmet där vi får följa ett gäng härliga 65-plussare i deras jakt på romans.

En av dem är Anna Efverlund, 72, som nu berättar om sin spännande men även svåra livshistoria för tidningen Femina.

En ny säsong av SVT:s dejtingprogram Hotell Romantik är i full gång och under denna säsong har alphotellet bytts ut mot ett vackert slottshotell i södra Portugal.

24 glada 65-plussare, 12 kvinnor och 12 män, får i programmet chansen att hitta sitt livs kärlek på gamla dar.

Det är verkligen fint att se hur känslorna blommar bland de förväntansfulla deltagarna i programmet.

En av deltagarna, Anna Efverlund, 72, har i en intervju med Femina talat ut om sitt liv och känslorna kring sitt deltagande i Hotell Romantik.

Alla som sökt sig till Hotell Romantik har en lång livserfarenhet. Deltagarnas historier och bakgrund skiljer sig också mycket åt.

För Anna Efverlunds del så har alltid karriären varit i fokus. Även om hon har en son så har hon aldrig haft en riktig livskamrat att dela livet med.

Svåra sista tiden i karriären

Under sitt liv har hon arbetat som industridesigner och rest över hela världen. Det är framför allt Ikea som varit hennes arbetsgivare i livet. Ett jobb som hon beskriver som mycket roligt och givande – även om det blev för mycket till slut.

– Jag hade en lägenhet i Kina i fem år, jag reste så himla mycket och det var väldigt intensivt. Jag reste mellan olika världsdelar elva gånger på ett halvår, olika länder och städer, och skulle producera, producera, producera. Det blev så mycket att jag till slut inte visste om det var morgon eller kväll. Då sa det bara pang, säger Anna till Femina.

Till slut orkade inte kroppen och hjärnan med längre, vilket resulterade i att hon gick in i väggen.

– Jag kunde inte bädda min säng, jag kunde inte backa med bilen. Det tog ett år innan jag blev bättre, men jag är inte helt bra än. Jag vill så mycket mer än vad min kropp och hjärna klarar av.

Anna Efverlund i Hotell Romantik
Anna Efverlund i Hotell Romantik. Foto: Janne Danielsson /SVT

Sökte lyckan i Hotell Romantik

Anna har alltid velat uppleva den där stora kärleken. Därför sökte hon likt många andra in till Hotell Romantik. Och efter incheckningen var det full rulle.

– Det var så förbaskat roligt. Jag hade med mig korsord och grejer, men det vari inte en död sekund. Vi hade så hysteriskt roligt. Tänk att man kan få nära vänner så sent i livet. Vi tjejer har vår egen Whatsapp-grupp, och killarna har sin. Sen har vi en gemensam, förklarar hon till Femina.

Det söker Anna i en relation

Humor tycks vara det viktigaste för att få Anna på fall.

– Jag letar efter trygghet, ömhet och humor. Humor är väldigt viktigt, att man har roligt ihop. Sen är det viktigt att vi kan kommunicera, för de flesta kommunicerar inte. Ställer jag 100 frågor till honom så ställer han en fråga till mig. Jag älskar karlar, men jag förstår inte hur de är funtade, säger Anna till Femina.

Vilken härlig energi du kommer med till programmet Anna! Hoppas att du finner kärleken!

LÄS MER:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev