Foto: Maria Rosenlöf/SVT

SVT om framtiden för tittarsuccén ”Det sitter i väggarna”

”Det sitter i väggarna” har gått i mål med senaste säsongen.
Nu meddelar SVT hur framtiden för tittarsuccén ser ut.

SVT:s tittarfavorit ”Det sitter i väggarna” gjorde nyligen comeback i rutan. Den här gången med en ganska stor förändring jämfört med tidigare omgångar.

Hösten 2024 sändes programmet nämligen under söndagskvällarna – jämfört med tidigare årgångar, då historie- och renoveringsprogrammet i stället har visats på veckodagarna.

De sex nyinspelade avsnitten sändes tidigare i september–oktober, och precis som tidigare år var det Erika Åberg, byggnadsantikvarie, och Rickard Thunér, antikhandlare, som programledde SVT-produktionen.

SVT:s besked om ”Det sitter i väggarna”

För två veckor sen visades det sista avsnittet för säsongen, vilket innebär att tv-tittarna nu får klara sig utan programmet en tid. Nöjeslivet har varit i kontakt med SVT:s pressavdelning, som meddelar att:

– Produktionsledningen hälsar och säger: ”SVT siktar på och har som avsikt att producera Det sitter i väggarna även 2025 och vi arbetar med den saken nu”, skriver SVT:s pressavdelning i ett meddelande till Nöjeslivet.

Att ”Det sitter i väggarna” väntas göra comeback även nästa år torde vara ett glädjebesked för programmets trogna tittarskara. Hösten 2020 utbröt en tittarstorm – efter nyheten om att SVT då hade tänkt lägga ner satsningen på programmet. Tv-tittarna protesterade helt enkelt mot beslutet.

Detta fick till slut SVT att ändra sig helt då. Kanalen tog omedelbart tillbaka det djupt omtyckta programmet där Åberg och Thunér hjälper nyfikna husägare att lära känna sitt hus och dess förflutna.

LÄS MER: