SVT: Ingen fortsättning för ”Bonusfamiljen”

Foto: SVT play

Över en miljon tittare har bänkat sig varje vecka framför SVT-succén ”Bonusfamiljen”. I februari är det premiär för den tredje säsongen. En säsong som också ser ut att bli det sista.

För Aftonbladet berättar SVT om seriens framtid.

– Just nu finns inga planer på en fjärde säsong av ”Bonusfamiljen”. Men vi stänger inga dörrar i framtiden, säger Anna Croneman, programchef för SVT Drama, till tidningen.

”Bonusfamiljen” är skapad av Felix Herngren, hans fru Clara Herngren, systern Moa Herngren och Kalle Marthin.

Foto: SVT play

Herngren svarar

Trots SVT:s besked hoppas de på en fortsättning.

”Det vore såklart tråkigt om SVT inte ville köpa in en fjärde säsong. Men vi håller tummarna för att Bonusfamiljen kommer tillbaka på ett eller annat sätt”, säger Felix och Clara Herngren i ett gemensamt uttalande till Aftonbladet.

”Bonusfamiljen”, där man får följa paret Patrik och Lisa i deras vardag att hålla ihop sina relationer med ex-makar och bonusbarn, har blivit en av SVT:s mest populära serier. Den vann också Kristallen 2017 för årets tv-drama.

Foto: SVT play

Kan bli tysk version

Det var också på tal att serien skulle gå på export till amerikanska ABC. Ett pilotavsnitt spelades in, men planerna gick i stöpet.

Herngrens har dock fortfarande hopp om att Tyskland och Frankrike ska nappa på idén. Det ska också finnas ”långtgående planer” på en tysk och en fransk version, skriver Aftonbladet.

Erik ”Jerka” Johansson, Vera Vitali, Petra Mede och Fredrik Hallgren har huvudrollerna i ”Bonusfamiljen”. Barbro ”Lill-Babs” Svensson hade i de två första säsongerna en stor roll. Artisten gick bort, samma dag som tredje säsongen skulle börja spelas in och man var tvungen att göra om serien.

Den tredje säsongen av har premiär i SVT den 18 februari.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

 

Älskar du också ”Bonusfamiljen”? Gilla och dela vidare om du vill se flera säsonger av serien.

Exit mobile version