Tareq Taylor vill hålla ensamma sällskap i rutan på julafton: ”Ska kännas trevligt och underhållande”

Foto: Janne Danielsson/SVT & Shutterstock

Tareq Taylor vill vara alla tv-tittares sällskap på julafton.
Lite extra tänker årets julvärd i SVT på de som firar julen i ensamhet.
– Jag vill vara det sällskapet under kvällen, och att det ska kännas trevligt och underhållande, säger han till Nöjeslivet.

Tareq Taylor, 52, är årets julvärd i SVT. Den folkkäre tv-kocken, krögaren och kokboksförfattaren fick det prestigefyllda uppdraget efter att i flera år ha varit en av kanalens klarast lysande stjärnor. Egna programserien ”Tareq Taylors matresa” gjorde succé tidigare i år och Tareq vann tv-priset Kristallen för Årets tv-personlighet.

I slutet av oktober tillkännagavs att Taylor tackat ja till uppdraget att leda SVT:s direktsändningar på julaftonskvällen – ett ärofyllt jobb som de senaste åren har innehafts av några av landets största och mest folkkära kändisar. Förra året var det konstnären Lars Lerin som hade rollen, och året dessförinnan skådespelaren Marianne Mörck.

– För mig har julvärden alltid hört traditionen till. Man har väntat som barn på att de ska dyka upp i tv, tända ljuset och sätta i gång Kalle Anka. Då känns det att, nu julen där på riktigt. Julvärden har ju alltid varit en person förknippad med värme och närvaro. Jag tycker det är en viktig bit, säger Tareq Taylor till Nöjeslivet.

Och fortsätter:

– Vi är väl ganska unika i Sverige med att ha en julvärd? Det är en fin tradition som jag verkligen vill hedra.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Tareq Taylor vill hålla alla sällskap på julafton

Han förklarar att en viktig del i att han tackade ja till julvärdskapet, var hur viktigt uppdraget är som sällskap för alla de tv-tittare som firar julen i ensamhet.

– Det var därför jag sagt att med respekt för alla som sitter ensamma, så tycker jag att julvärdskapet symboliserar glädje. Jag vill att det ska kännas kul, välkomnade och inbjudande. Och att bjuda på sig själv tycker jag är viktigt. Jag hoppas kunna göra det, och det är väl också därför jag tycker det är nervöst. Bjuda på mig själv kan jag gärna göra. Jag vill vara det sällskapet under kvällen, och att det ska kännas trevligt och underhållande. Så att det inte bara blir anekdoter, utan kanske lite framåtlutat också, lite musik och spännande och sång och härligt. En stor cocktail som jag tycker är julen, säger Tareq Taylor.

Det blir viktigt att hålla dem ensamma sällskap?

– Ja, jag tycker det.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Tareq Taylor är SVT:s julvärd med start på julafton 24 december klockan 15.00 i SVT1.

Dela gärna vidare artikeln och önska Tareq lycka till med detta viktiga uppdrag!

Exit mobile version