Ola-Connys otäcka hälsobakslag – Ullared-stjärnan tvingades till operation: ”Förlamad”

Ullared-stjärnan Ola-Conny Wallgren har varit med om en ordentlig skräckupplevelse.

Efter att ha drabbats av en blodförgiftning tvingades han akut till sjukhus, där en operation blev nödvändig.

Nu talar han ut om den svåra kampen med hälsan och hur nära det var att hans liv tog en drastisk vändning.

– Då svullnade en hel lymfkörtel upp och då blev jag nästan halvt förlamad, säger han till Hänt.

På varuhuset Gekås i Ullared blev vi snabbt bekanta med flera av medarbetarna genom det populära tv-programmet ”Ullared”. Men två personer som verkligen stal showen var Ola-Conny Wallgren och hans trogne vapendragare Morgan Karlsson.

Programmet hade premiär 2009 och blev snabbt en tittarsuccé, men efter 10 säsonger valde kanalen att lägga det på is, 2019. Sedan dess har duon saknats i tv-rutan.

Under de tio åren med Ola-Conny i Ullared fick vi se honom i många olika situationer, men det var inte alltid självklart att han skulle kunna fortsätta. Nu berättar han om en blodförgiftning som nästan lämnade honom förlamad.

Ola-Conny om blodförgiftningen

Det var en sommar, när Ola-Conny var ute på en utflykt som allt gick snett. Reality-profilen är känslig mot myggbett och fick grova konsekvenser efter att ha blivit biten många under en dag.

– Jag har till och med opererat mig en gång för att jag blev väldigt illa myggbiten och fick blodförgiftning. Då var jag inte mer än 30-35 år. Då var jag uppe i Norrland och fick så mycket myggbett så det kliade och det blev en infektion i såren, berättar Ola-Conny för Hänt.

Ola-Conny behövde akut operation

Hela situationen eskalerade snabbt och Ola-Conny fick åka in till sjukhuset och läggas på isoleringsavdelningen.

– Då svullnade en hel lymfkörtel upp och då blev jag nästan halvt förlamad. Jag fick åka akut in till sjukhuset och ligga på isoleringsavdelningen. Då blev jag väldigt illa biten runt midjan och halsen och så började jag klia med smutsiga fingrar så det blev hål på blåsorna. Det blev infekterat, säger han till tidningen.

Det blev så illa att han inte längre kunde gå. Det enda sättet att rädda Ullared-profilen var att operera bort blåsorna som hade uppstått.

– Jag blev nästan helt lam på kroppen, jag kunde inte gå. Jag blev förgiftad helt enkelt och fick operera bort det. Så jag är väldigt känslig mot det, min kropp klarar inte av att hantera det.

Det var verkligen läskigt, skönt att du må bättre idag Ola-Conny!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev