Foto: Kanal 5

Därför saknades Ullared-vännerna på Gunnels begravning – fick inte ta ett sista farväl

Den älskade tv-profilen Gunnel Hyvönen från ”Ullared” har gått ur tiden.
På begravningen saknades dock flera av kollegorna från programmet – efter ett beslut från familjen, skriver Hänt.

Den färgstarka tv-profilen Gunnel Hyvönen gick ur tiden i början av september i år. Hon blev vida känd och omtyckt för sin insats i Kanal 5:s långkörare ”Ullared”, där hon tillsammans med systern Maritta Söderström synade varuhusets produkter i sömmarna.

Gunnel blev 77 år.

I varuhuset blev Gunnel bekant med flera andra profiler som liksom henne blev omtyckta tittarfavoriter under åren programmet spelades in. Butiksmedarbetaren Ola-Conny Wallgren fick stifta bekantskap med såväl Gunnel som Maritta under deras upptåg i ”Ullared”.

Ola-Connys sorg efter Gunnels död

När Nöjeslivet nådde Ola-Conny i förra veckan var han tagen efter att ha nåtts av beskedet om Gunnels bortgång.

– Jag får beklaga. Jag fattar inte riktigt det här, det gick så fort. Jag visste att hon var sjuk och dålig, sade Ola-Conny Wallgren till Nöjeslivet.

Många gånger gick Gunnel fram för att prata med Ola-Conny, även när de inte spelade in tv. Han minns Gunnel som en godhjärtad kvinna.

– Jag tyckte hon var en ganska bestämd dam med båda fötterna på jorden och hade ett gott hjärta. Hon var en väldigt snäll och god människa, fast hon ville ju liksom också att det skulle bli en härlig ”Ullareds”-serie så hon bjöd ju på sig själv, säger Ola-Conny och fortsätter:

– Jag tyckte hon var ett energiknippe av fulla mått.

På frågan om han ville skicka en hälsning till systern Maritta blev svaret:

– Jag får verkligen beklaga och förstår hur hon känner. Jag lider med henne. Att förlora sin syster måste kännas väldigt jobbigt. Det förstår jag. Men livet går vidare, och hon finns ju med. Det gör hon ju. Hon finns ju där ändå, på något sätt, men jag kan inte riktigt förklara det. Men om det kommer att spelas in någon mer ”Ullareds”-serie så kommer hon säkert ha ett vakande öga över oss alla, tror jag. Och jag vill verkligen beklaga och lider med Maritta och känner en stor sorg, säger Ola-Conny.

Systern Maritta om begravningen: ”Så fin”

För några veckor sedan fördes Gunnel till den sista vilan, berättar systern Maritta.

– Den var så fin. Det var mycket minnen, säger Maritta till veckotidningen Hänt.

Hon bekräftar samtidigt att begravningen skedde i kretsen av de närmaste – beslutet togs av den närmaste familjen. Därmed var varken Morgan Karlsson, Ola-Conny Wallgren eller någon annan profil från tv-serien ”Ullared” med på Gunnels begravning.

– Nej, nej. Det var bara för de allra närmaste så de fick inte komma.

Maritta berättar samtidigt att tidigare ”Ullared”-producenten Bobbo Krull, som i många år arbetade nära systrarna under inspelningarna, hört av sig mycket till systrarna genom åren.

– Han hade velat vara med på begravningen men då hade redan begravningen varit. Så han fick reda på det samma dag som han ringde mig, säger Maritta.

Vila i frid, älskade Gunnel.