Därför saknades Lasse Kronér i ”Vilket liv” – när vännen Lasse Berghagen hyllades

Lasse Berghagen hyllades av familj och kollegor i ”Vilket liv”.
Men nära vännen Lasse Kronér kunde inte medverka – nu berättar SVT-profilen varför.
– Lasse är en av mina bästa kamrater. Såklart att jag älskar och är lycklig när han blir hyllad som han är så värd, skriver Kronér till Nöjeslivet.

Familj, kollegor och vänner stod på rad för att hylla Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”.

På söndagskvällen sändes det förinspelade programmet i TV4. Detta efter att Berghagen under en tid är inlagd på sjukhus, och avsnittet blivit uppskjutet i några veckor.

I programmet blev det tydligt hur mycket Berghagen betyder för sina två döttrar, Malin och Maria Berghagen, som båda överraskade pappa Lasse med sin medverkan. De fick båda berätta vad de tycker är det bästa med att ha just Lasse som pappa.

– Du har varit en väldigt bra lyssnare och gett väldigt kloka råd i mitt sökande, vad livet går ut på och allt det där. Fantastisk där, faktiskt. Ett underbart stöd, säger Malin Berghagen i programmet, och tittar på Lasse.

Maria fyllde i:

– Ja, och sen att vi har nära till skrattet tycker jag. Vi skrattar mycket och har roligt, väldigt kul tillsammans, säger Maria Berghagen i TV4.

Artikeln fortsätter under bilden.

Malin, Maria och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Vännerna stod som sagt på rad för att få hylla Berghagen i programmet. Bland andra Anders Lundin, Loa Falkman, Sissela Kyle och Robert Gustafsson dök alla upp för att på olika sätt överraska den forne allsångsledaren.

För det var ju där, i strålkastarljuset på Sollidenscenen, som Berghagen blev Lasse med den blåa kavajen, med hela svenska folket.

Kollegan om Lasse: ”Han är lika gullig som ni tror att han är”

I närmare ett decennium förvandlade han Allsång på Skansen till en stor tittarsuccé, tillsammans med SVT:s producent och vännen Meta Bergqvist. Hon berättade om Berghagens storhet som kollega.

– Som programledare, att arbeta med Lasse: han är lika gullig som ni tror att han är. Han är verkligen en otroligt vänlig person, säger Meta Bergqvist i programmet.

Lasse Berghagen hyllade också deras mångåriga samarbete.

– Det var problemfritt, det var det som var så underbart. Jag kände bara glädje, absolut ingen oro kvällen innan, låg och funderade hela natten eller så. Jag visste att det skulle lösa sig, säger Berghagen om samarbetet med producenten.

För Meta Bergqvist stod det klart att de båda hade något stort på gång, när hon insåg att publiktillströmningen till Skansen började likna en popkonsert.

– I början tror jag inte att jag förstod så mycket. Men sen efter ett tag när man hörde att det här kom, att publiken kom 03 på natten och satt utanför Skansen… Man tänkte: ”varför gör dem det för?”. Sen plötsligt när man kom där på morgonen var det fullt med fullt, ”vad lustigt”. Sen när det gick något år eller två läste Lasse och jag en kvällstidning, och då hamnade vi på Innelistan.

De båda vännerna skrattade gott åt minnena.

Artikeln fortsätter under bilden.

Meta Bergqvist och Lasse Berghagen. Foto: TV4

En annan av Lasse Berghagens goda vänner och kollegor från förr, är Lasse Kronér.

När det var dags för ett nytt programkoncept i SVT var det självklart att de skulle dyka upp sida vid sida. Det var sommaren 2019 som Kronér fick leda egna musikprogrammet ”Kronérs sommargäster” i SVT, där bland andra vännen Lasse Berghagen dök upp.

LÄS MER: Därför visar Lasse Kronér inte upp flickvännen i rampljuset – beslutet efter åren ihop: ”Helt jävla…”

Lasse Kronérs varma ord om Berghagen – därför kunde han inte medverka

Nu berättar Kronér, som i höst är högaktuell med den 18:e säsongen av tittarsuccén ”Doobidoo”, att han själv blev tillfrågad att medverka och överraska Berghagen i ”Vilket liv”.

Men tyvärr hade han förhinder.

– Såklart jag fick frågan men hade spelning den kvällen. Men spelade in ett par saker till honom men vet inte om dom tog med det i programmet, skriver Lasse Kronér i ett meddelande till Nöjeslivet.

Kronér förklarar att han är glad för vännens skull, och önskar Berghagen allt gott.

– Lasse är en av mina bästa kamrater såklart att jag älskar och är lycklig när har blir hyllad som han är så värd, skriver Kronér.

Det har du helt rätt i Lasse! Berghagen är värd alla hyllningar!

Vi skickar alla våra hälsningar till Lasse Berghagen.

Exit mobile version