Malin Berghagens nya ord om pappa Lasse – efter tårdrypande bilderna i Vilket liv: ”Så innerligt tacksam”

Malin och Lasse Berghagen i "Vilket liv!". Foto: Instagram/TV4

Malin och Lasse Berghagen i "Vilket liv!". Foto: Instagram/TV4

Lasse Berghagen hyllades stort i TV4:s ”Vilket liv” på söndagen.
Dottern Malin beskriver nu sina starka känslor efteråt.
– Jag är så innerligt tacksam, skriver hon.

Vilket liv, och vilken kväll!

På söndagen sändes det förinspelade hyllningsavsnittet till artisten, programledaren och låtskrivaren Lasse Berghagen. ”Teddybjörnen Fredriksson”-sångaren har haft en fantastisk karriär, där åren som allsångsledare på Skansen var en självklar hörnsten i TV4-programmet.

Som inleddes med en blinkning till Berghagens tio år som programledare för SVT-klassikern. Lasses efterträdare Måns Zelmerlöw, Anders Lundin, Petra Marklund, Sanna Nielsen och Pernilla Wahlgren framförde en specialskriven låt, ”Lasse i vårt hjärta”.

Det var starten på en fantastisk kväll där Berghagens gärning stod i centrum.

Lasse Berghagen på sjukhus

Programmet skulle egentligen ha sänts tidigare under hösten, men med tanke på den forne allsångsledarens vacklande hälsoläge har kanalen skjutit upp sändningsdagen. I samråd med familjen togs beslutet att visa det förinspelade showen på söndagskvällen.

Det var i slutet av augusti som Lasse Berghagen blev inlagd på sjukhus.

Efter komplikationer vid en hjärtoperation, bekräftade dottern Malin Berghagen att Lasse blivit nedsövd.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut. Även om det går åt rätt håll är vi fullt medvetna om att det fortfarande är en kritisk situation för pappa. Vad som helst kan hända. Det får inte uppstå komplikationer, det ska istället ticka på som det gör nu, sade dottern Malin Berghagen då, till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: TV4

Sedan dess har Malin och den närmaste familjen delat med sig av uppdateringar kring Lasses hälsoläge.

I slutet av september kom beskedet att Lasse vaknat upp igen.

– Varje dag har jag precis som hemma i Sverige ringt till pappas rum och pratat med sköterskor och läkare. De har blivit människor som vi i familjen nu både skrattar och gråter av lycka för de små små framsteg pappa hela tiden gör. Och varje dag tar de telefonen till hans öra och jag har stått ute i havet och pratat alla minnen han och jag haft här tillsammans med Eva (Lasses fru) och Maria, skrev Malin då som hade varit utomlands på sin blogg och fortsatte:

– Han har hört vågorna, jag har beskrivit dofterna och han har reagerat med närvaro och tacksamhet. Varje dag har de omkring honom glädjande berättar hur vårt samtal och mina beskrivande ord fått honom att lysa upp för att sedan somna igen. Orden ”ring imorgon igen Malin för det är verkligen bra för honom” får mig alltid berörd.

Berghagen vårdas ännu på sjukhus.

Döttrarna Malins och Marias fina ord om pappa Lasse i ”Vilket liv”

I programmet blev det tydligt hur mycket han betyder för sina två döttrar, Malin och Maria, som båda överraskade pappa Lasse med sin medverkan.

Artikeln fortsätter under bilden.

Malin, Maria och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Maria Berghagen fick frågan av programledaren Renée Nyberg om hur det har varit att dela pappa med hela svenska folket.

Hon log.

– Det kräver lite tålamod. Framför allt när man är ute och går med pappa på stan, vi bodde på Östermalmstorg i många år. Man kommer liksom en meter i taget, sen är det hjärta, kärlek, ”vad bra du var på Skansen” och ”jag måste berätta att du betytt allt för mig”. Massor av kärlek. Går man på restaurang går det några minuter sen är bordet fullt av folk som vill hylla… det är fantastiskt. Tänk, vilket liv! säger Maria Berghagen i programmet.

Döttrarna beskriver också i programmet vad de tycker är det allra bästa med sin pappa.

– Du har varit en väldigt bra lyssnare och gett väldigt kloka råd i mitt sökande, vad livet går ut på och allt det där. Fantastisk där, faktiskt. Ett underbart stöd, säger Malin Berghagen och tittar på Lasse.

– Ja, och sen att vi har nära till skrattet tycker jag. Vi skrattar mycket och har roligt, väldigt kul tillsammans, säger Maria Berghagen i TV4.

Malin Berghagens nya ord efteråt – stödet från Renée

Skådespelaren och yogainspiratören Malin Berghagen har under söndagkvällen kommenterat programmet i sociala medier.

Det blev så starka känslor när Lasse sjöng ”Teddybjörnen Fredriksson” tillsammans med en barnkör på Oscarsteatern. Malin klev upp och kramade om pappa när känslorna blev starka.

Artikeln fortsätter under bilden.

Malin och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: TV4

– Ikväll är det din kväll pappa. Vi älskar dig!! Jag är så innerligt tacksam att du fick uppleva denna hyllning nu i maj. Tack Renée Nyberg, skriver Malin Berghagen på sin Instagram under söndagskvällen.

Där hon också har fått svar från programledare Nyberg. Hon skickar styrka till familjen Berghagen, och tackar för den känslosamma inspelningen.

– Tack själv fina Malin, krama pappa Lasse från oss, skriver Renée Nyberg som ett svar till inlägget.

Vilket fantastiskt program!

Vi gör som Renée och skickar våra varmaste hälsningar till hela familjen Berghagen. Tack för en fantastisk kväll i tv, och all vår kärlek går nu till Lasse!

Exit mobile version