Niklas Strömstedts kamp för överlevnad efter otäcka händelsen – berättar i ”Vilket liv”

Niklas Strömstedt tvingades kämpa för sitt liv redan som nyfödd.
Nu berättar den folkkäre stjärnan om den svåra starten på sin livsresa – och läkarnas avgörande insats.
– Hade jag inte fötts i Lund så vetetusan om vi hade gjort det här programmet i kväll, säger han i TV4:s ”Vilket liv!”.

Han har skrivit låtar som ”Tänd ett ljus”, ”Sista morgonen”, ”Oslagbara”, ”Förlorad igen” och ”Om” – och har för detta en given plats i den svenska pophistorien.

På söndagen är det dags för Niklas Strömstedt, 65, att bli överraskad och hyllad i TV4:s underhållning ”Vilket liv!” under ledning av värden Renée Nyberg.

Hela popsångarens karriär gås igenom – från den tidiga turnén med Ulf Lundell, via soloframgången till det stora folkliga genombrottet i gruppen GES med Anders Glenmark och Thomas ”Orup” Eriksson och ”När Vi Gräver Guld i USA”.

Dessutom gästar vänner och bekantskaper från nu och då – och förstås även hustrun Jenny Strömstedt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Pernilla Thelaus/TV4

I programmet berättar Niklas om en av sitt livs allra svåraste utmaningar. Redan som nyfödd tvingades den blivande popstjärnan, som just nu också är högaktuell med självbiografin ”Om”, till en operation.

Redan när han precis kommit till världen slets han nämligen från sin mors armar.

Anledningen? Läkarna hade upptäckt att allt inte stod rätt till.

– Men det började faktiskt inte så bra. Det var inte ens säkert att du skulle överleva? säger Renée Nyberg i programmet ”Vilket liv!”.

Niklas Strömstedt fyller i:

– Jaha, du ska gå så långt tillbaks? Nej, men när jag föddes så hade jag en jättekonstig cancersjukdom på halsen som de tog bort i Lund. För att de var så himla lärda där så kunde de göra det, säger han i TV4-programmet.

Strömstedt föddes i studentstaden Lund den 25 juli 1958. I dag är han evigt tacksam för den vård han då kunde få, och hyllar personalen för detta.

– Det är faktiskt sant. Hade jag inte fötts i Lund så vetetusan om vi hade gjort det här programmet i kväll.

– Är det så? Ja. Men allt gick väldigt bra, säger Renée Nyberg.

Tack och lov för det!

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Niklas Strömstedt har tidigare varit öppen med detta även i andra sammanhang. När han medverkade i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” för några år sedan öppnade han också upp om kampen.

– Jag var väldigt sjuk när jag kom ut. Jag hade en stor cancersvulst på halsen. Det fanns två eller tre fall tidigare som fanns beskrivna i den medicinska litteraturen. Alla de strök med, säger han i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”.

Han berättade senare för Aftonbladet att han inte fått några men av upplevelsen senare i livet, men att han dock gått i terapi efter händelsen. Han fick tillbringa två månader i kuvös innan han återhämtade sig, skriver tidningen.

– Det har jag tagit i min terapi, så det behöver jag inte göra här. Men jag kan ha svårt med tillit i vissa lägen. Tycka att jag ska klara allt själv, och så där, sade han då.

”Vilket liv!” sänds söndag 24 september 20.00 i TV4.

Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version