Willy Björkman försvann från rampljuset – nu bryter Bygglovs-Matte tystnaden om stjärnans nya hälsobesked

Willy Björkman

Foto: Youtube, Henrik Montgomery/TT

Efter 14 säsonger fördelade på 13 år sändes programmet Bygglov där privatpersoner fick hjälp att färdigställa sina byggprojekt.

Programmet var en total succé men lades hastigt ner efter den sista säsongen.

Efter nedläggningen av programmet så försvann plötsligt de folkkära kändisarna från offentligheten.

Det är nu fem år sedan som det omåttligt populära tv-programmet Bygglov försvann från rutan.

De som ständigt var med under programmets gång var Mats ”Matte” Karlsson, 49, och Willy Björkman, 76, som blev folkkärare för varje säsong.

Vad Bygglovs-Matte gör numera efter att han lämnat rampljuset har vi tidigare skrivit om:

LÄS MER: ”Bygglovs”-Matte lämnade rampljuset och försvann helt – det här gör tv-hunken i dag

Jobbar fortfarande tillsammans

Men vad gör Willy Björkman i dag? Han har inte gett särskilt mycket intervjuer på sistone, men tidningen Hänt intervjuade nyligen ”Matte” Karlsson.

– Vi jobbar fortfarande en del tillsammans. Vi har spelat in reklamfilmer för ett byggföretag. Så vi har precis gjort tio reklamfilmer här för kanske två månader sedan. Så de rullar för fullt nu och så ska vi spela in några fler i höst. Så vi hörs och det är som att man bara varit hemma över en helg från en Bygglovs-inspelning, när man ses igen, säger Matte till Hänt.

Matte berättar för tidningen att det ibland händer att han träffar på sin gamla kollega, som bor i Strängnäs.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: TV4

Så mår Willy i dag

På frågan om Willy Björkman fortfarande är ”pigg, glad och frisk” svarar Matte:

– Ja, helt otroligt. Han börjar ju bli gammal liksom, han är väl 75-76, säger han till Hänt.

Matte Karlsson avslöjar också att Willy är väldigt pigg trots sin ålder. Enligt honom är han lika glad och pigg som vanligt.

Positiva till en ny säsong

På tidningens fråga om de hade tackat ja till att spela in fler avsnitt av Bygglov så låter det positivt från Mattes håll, även fast TV4 inte har några planer på det i nuläget.

– Inget i nuläget vad vi vet. Vi har däremot inget emot det, det var en rolig tid. Skulle de fråga tror jag inte vi skulle tacka nej, säger Matte Karlsson till Hänt.

Willys tidigare hälsobekymmer

I en tidigare intervju med Willy Björkman från 2021 berättade han för Hänt om att han drabbats av sjukdom mitt i natten och fick åka med ambulans.

– Tre på natten fick jag ont i bröstet. ”Vad fan gör jag nu?”, tänkte jag och ringde 112. Vips, så var ambulansen här, jag hann inte ens ta på mig kläderna. Det var skit i hjärtat, punka på någon kabel där inne. Eller förträngning i kranskärlen som det också heter. Läkarna fixade detta på fläcken. Sedan körde de ner slangar både lite här och där. Då hittades ett hål i en tarm. De delade på hela mig, jag har ett ärr över hela magen. De plockade ut grejerna, lagade hålet och stoppade tillbaka allt i magen. Den där operationen tog väl fyra, fem timmar. Jag var småhängig efteråt och blev kvar på sjukan ett bra tag, sade han till Hänt.

Lyckligtvis verkar allt ha gott bra i och med Mattes positiva hälsobesked om vännen och kollegan Willy.

LÄS MER: Bygglov-Willys uppriktiga ord om programmets nedläggning – efter alla år: ”Samtidigt som…”

Hoppas att du mår bra Willy! Vi saknar dig i tv-rutan och hoppas att vi får se både dig och Matte i en ny säsong av Bygglov snart!

Saknar du också programmet Bygglov? Skriv gärna en kommentar på Facebook och visa din stöttning så kanske det kan bli en säsong till!

Exit mobile version