Bygglov-Willys uppriktiga ord om programmets nedläggning – efter alla år: ”Samtidigt som…”

Willy Björkman var en av de framgångsrika profilerna bakom programmet ”Bygglov”.

Nu är det över 4 år sedan programmet slutade sändas, efter att ha varit en självklar del av tv-tablån i hela 14 säsonger.

I en intervju med Hänt har Bygglovs-Willy berättat om programmets nedläggning.

Mellan åren 2005-2018 fick vi följa snickarna Matte Carlsson och Willy Björkman som reste runt och tog sig ann diverse olika byggnadsprojekt.

Med både pedagogik och erfarenhet lärde Willy och Matte mängder av svenskar hur man bör ta sig ann olika sorters byggnationer.

Willy Björkman
Foto: Youtube/Kanal12iVarmland

Willy Björkman blev en folkkär profil i och med succéprogrammet och många hemma i de svenska hushållen tyckte om att följa de olika projekten.

Bygglov lades ner

Men 2018 blev det dags för programmet att lägga ner och i en intervju med Hänt har Bygglovs-Willy berättat om nedläggningen.

– Jag tror att Bygglov stektes ungefär samtidigt som Timell åkte ut. Vi försvann i samma veva. Jag har ingen aning om vad som egentligen hände, men det var nog ett klokt beslut. Bättre att skrota grejer medan de är bra än att dra ut på plågan och låta det självdö, har han sagt till sajten.

I hela 15 år arbetade han med Bygglov och när slutet var kommet såg han även det positiva med förändringen.

– För min del är det inte så jävla farligt. Vi har hållit på i 15 bast och jag har inga invändningar mot att ”Bygglov” stoppas. Varje sommar har ju i stort sett gått åt skogen eftersom vi alltid har jobbat så nu ska jag köpa mig en kajak, det har jag velat ha länge. Och så kan jag hålla på med musik som är min stora hobby, berättade han för Aftonbladet i samband med programmets sista säsongsavslutning.

Drabbades av sjukdom

Efter programmet drabbades Willy av tunga sjukdomstillstånd. I en intervju med Hänt 2021 berättade han om den otäcka tiden.

– Tre på natten fick jag ont i bröstet. ”Vad fan gör jag nu?”, tänkte jag och ringde 112. Vips, så var ambulansen här, jag hann inte ens ta på mig kläderna. Det var skit i hjärtat, punka på någon kabel där inne. Eller förträngning i kranskärlen som det också heter. Läkarna fixade detta på fläcken. Sedan körde de ner slangar både lite här och där. Då hittades ett hål i en tarm. De delade på hela mig, jag har ett ärr över hela magen. De plockade ut grejerna, lagade hålet och stoppade tillbaka allt i magen. Den där operationen tog väl fyra, fem timmar. Jag var småhängig efteråt och blev kvar på sjukan ett bra tag.

Han förklarade att han efter operationerna åt medicin och fortfarande hade kontakt med sjukvården, men att läget var under kontroll.

Willy Björkman
Foto: Youtube/NRJ

I samma intervju berättade Willy att han fortsatt med snickeriet även efter Bygglov.

Men han har även, precis så som han ville, ägnat mycket tid i studion och skapat musik som finns att hitta på Spotify.

Vi önskar dig allt gott, Willy!